REKLAMI GEÇ

Öğretmenlere Demokrasi Kuşağı Projesi eğitimi

Öğretmenlere Demokrasi Kuşağı Projesi eğitimi

Aralarında Denizli’nin de bulunduğu 10 ildeki 22 pilot okulda görev yapan sınıf öğretmenlerine “Demokrasi Kuşağı Projesi” eğitimi veriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2015 Cumartesi, 12:21

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın Avrupa Konseyi ile birlikte yürüttüğü “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projesi” kapsamında, sınıf öğretmenlerine yönelik “Demokrasi Kuşağı” eğitimi düzenlendi.

Bu kapsamda, Denizli’deki 30 sınıf öğretmeni 80.Yıl Öğretmenevi’nde eğitime alındı. Eğitim programının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitim için sınıf öğretmenlerinin seçilmesinin ayrı bir anlamı olduğunu, bunun da sınıf öğretmenlerinin her zaman öğrencilerin üzerinde bir iz bırakmasından kaynaklandığını söyledi.

Demokrasi eğitimi adı altında yapılacak bu çalışmanın son derece önemli olduğunu kaydeden Oğuz, “Demokrasi kültürünü yerleştirecek olan siz değerli meslektaşlarımızsınız. Sizlerin burada aldığınız güzel bilgileri sahada uzun süre en iyi şekilde uygulayacağından eminim. 15 bayan 15 erkek öğretmenimizden oluşan 30 kişilik bir grupsunuz. Tarihsel ve kültürel değerlerimizin üzerine demokrasi bilincini çok iyi yerleştirip oturtabilirsek, işte o zaman gerçek başarıya da ulaşmış oluruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı