REKLAMI GEÇ

Öğretmenlere öğretmen evi hediyesi

Öğretmenlere öğretmen evi hediyesi

Yeni Hükümet Konağı ve Kent Meydanı Projesi kapsamında yıkılacak olan eski Öğretmenevi’nin yerine, geçici olarak 80. Yıl Öğretmen Evi Çınar Şubesi’ne dönüştürülen Denizli Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2009 Salı, 18:01

Denizli Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen, İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi Denizli Evi, öğretmenevi olarak tefriş edilerek, 80. Yıl Öğretmenevi Çınar Şubesi olarak hizmete sunuldu. Açılış törenine Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, eğitim için her şeyi yapabileceklerini söyleyerek, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. Vali Yavuz Erkmen, eski Denizli Evi’nin restore edilerek yaşayan bir mekan haline getirilmesinin ayrı bir önem taşıdığını söyleyerek, “Bu doğrultuda burası geçmişte restore edilmiş ancak aktif olarak kullanılmamış. Bundan sonra burası 24 saat yaşayan bir mekan olarak tüm öğretmen arkadaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bilindiği gibi Hükümet Binasının bulunduğu alanın boşaltma çalışmaları devam ediyor. Orada Denizli’ye yakışan bir Hükümet Konağı ve Müze yapılacak ve orası Denizli’nin önünü açacak. Burada öğretmenlerimizin mağdur olamaması için ilk etapta burayı uygun gördük. Burası güzel bir mekan oldu. Amacımız en kısa zamanda öğretmenlerimizi daha uygun bir yere kavuşturmaktır” dedi. Konuşmaların ardından 80. Yıl Öğretmenevi Çınar Şubesi’nin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı