REKLAMI GEÇ

Oğuz’dan müdürlere Denizli türküsü talimatı

Oğuz’dan müdürlere Denizli türküsü talimatı

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul öncesi eğitim kurumlarının müdürleri ile bir araya geldi. Vali Ahmet Altıparmak’ın talimatını okul öncesi eğitim kurumlarının müdürlerine aktaran Oğuz, en az 4 Denizli türküsü öğretilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2016 Cuma, 16:35

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Fahri Akçakoca Anaokulu’nda düzenlenen toplantıda okul öncesi eğitim kurumlarının müdürleri ile bir araya geldi. Toplantıya Şube Müdürü Mustafa Vural, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç ve anaokulu müdürleri katıldı.

786 okulu idarecilerine zimmetlediğini belirten Oğuz, “İl genelindeki okullarımızın eğitim öğretim durumlarını tarayacaklar. Okul-öğretmen ve veli işbirliğiyle samimi bir aile ortamı içerisinde eğitim öğretimi devam ettiriniz. Eğitimin kalitesi ve niteliği onlarla daha üst seviyelere gelecektir. Unutmayalım ki asli görevimiz eğitimdir” dedi.

2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışında Vali Ahmet Altıparmak’ın verdiği talimatı hatırlatan Oğuz, il genelindeki tüm okullarda öğrencilere en az 4 Denizli türküsünü öğreteceklerini, böylelikle zengin kültüre daha da aşina olacaklarını kaydetti.

Okul bahçelerine bağımsız anasınıfı dersliği yapma veya uygun olan okul bahçelerine anaokulu yapmak için fizibilite çalışması yaptıklarını dile getiren Oğuz, “Böylelikle ilimizde %67,3 olan okul öncesi eğitim okullaşma oranını daha da yukarılara taşıyacağız. Hepinizin bildiği üzere eğitimin temelleri okul öncesinde atılıyor. Herkesin eşit eğitim hakkı vardır. Bu doğrultuda yetim, öksüz ve dezavantajlı çocuklarımızın eğitime kazandırılmaları ve devam etmeleri için çalışmalarınızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

Anaokulu yaş grubu çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin büyük önem taşıdığını anlatan Mahmut Oğuz, “Kurumlarınızda yavrularımızın beslenme programlarını günlük gereksinim duydukları ihtiyaçlara göre hazırlayınız. Yemeklerde hijyen ve lezzete önem veriniz. Neslimizi sağlıklı büyüttüğümüz sürece yarınlarımız her zaman güvende olacaktır” dedi.

Okul güvenliğinin bahçe kapısından itibaren başlayacağını hatırlatan Oğuz, “Malumunuz onların her biri emanetimizdir. Eğitim gördükleri süre içerisinde güvenli ve huzurlu bir ortamda olmaları gerekiyor. Bu doğrultuda da hem öğrencilerimiz hem de personellerimiz için iş sağlığı güvenli konusundaki alınacak tedbirler ve denetlemeler de tamamlanmalıdır” dedi.

Oğuz, 2016-2017 eğitim öğretim yılında çocukların geri dönüşüm bilinci ve enerji verimliliği alışkanlığı kazanmaları açısından “Atık Pil” ve “Atık Yağ” toplama kampanyaları başlatacaklarını da vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı