REKLAMI GEÇ

Okul Sütü Dağıtımı Başladı

Okul Sütü Dağıtımı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında Denizli’deki anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda okul sütü dağıtımına başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2015 Salı, 12:08

Fatih İlkokulu’nda okul sütü dağıtımına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ve Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılıç katıldı.

Okul Sütü Programı’nın dördüncü yılında, Denizli’de 412 okulda 66 bin 895 öğrenciye haftanın üç günü ücretsiz süt dağıtılacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak Okul Sütü Programı kapsamında; anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda Türk Gıda Kodeksi’ ne uygun ambalajlı, 200 ml. sade, yağlı, UHT kutu sütler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtılacak. Artan sütler İl Okul Sütü Komisyonunun kararı ile mahallînde değerlendirilecek olup süt içme izni olan okulun öğrencilerine Salı ve Perşembe günüleri de dağıtılacaktır” dedi.

Oğuz, bu proje ile öğrencilere süt tüketim ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak suretiyle zihinsel ve fiziksel olarak gelişimlerinin artırılması hedeflendiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı