REKLAMI GEÇ

Okullar halka açılıyor

Okullar halka açılıyor

Denizli’de Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında, bütün okullar vatandaşın hizmetine açılacak. Okullarda ders saatleri dışında vatandaşlar, kütüphanesinden, bilgisayar laboratuarına kadar her türlü imkanından faydalanacak ve vatandaşın isteği doğrultusunda eğitimlerde verilecek.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2012 Cuma, 17:40

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, birlikte protokol imzaladı.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, proje kapsamında okulların sürekli eğitim merkezi haline geleceğini, hatta hobi kurslarının bile açılabileceğini söyledi. Okullarda düzenlemeler yapılacağını belirten Akgül, “Belediye, okul bahçelerinde park ve sosyal alanlar için destek verecek. Orman Müdürlüğü ise, ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Okullardaki bilgisayar laboratuarlar, kütüphaneler ve bahçeleri vatandaşın hizmetine açılacak. Vatandaşın isteği doğrultusunda her türlü eğitim verilecek. Okullar hayat boyu öğrenme merkezleri haline gelecek” dedi.

Belediye Başkanı Osman Zolan, eğitime olağanüstü destek verme gayreti içinde olduklarını, belediyenin görevi olmasa bile görev bildiklerini, proje kapsamında da destek vereceklerini söyledi.

Vali Abdülkadir Demir ise, okulların ders bittikten sonra kilitlenen binalar olduğunu belirterek, “Okullar protokolle sürekli yaşar hale gelecek. Kurumlar olarak, okul binalarında düzenlemeler yapıyoruz. Ders bittikten sonra vatandaşa eğitimler verilecek. Okulları cezaevi gibi duvarları yüksek olan yerler değil, şeffaf eğitim merkezleri haline getireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı