REKLAMI GEÇ

Okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası çerçevesinde Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Okuma Yazma Öğretimi Kampanyası devam ediyor. Kampanya çerçevesinde Hacı İbrahim Cin İlköğretim Okulu bahçesinde “Gezici Mobil Okuma Yazma Kurs Aracı”nın açılışı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 18 Kasım 2009 Çarşamba, 17:36

Törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul müdürleri, kursiyerler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’nin 2008 yılında okumaz yazmaz sıralamasında 64. Sırada bulunduğunu, bugün ise 44. sıraya geldiğini hedeflerinin ilk onun içine girmek olduğunu söyleyerek, İlimizde okumaz yazmaz vatandaşın kalmaması için çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da, kampanyanın Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de hızla ilerlediğini söyleyerek, bu projelere belediye olarak destek verdiklerini bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen ise, okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşın kalmaması hedefi doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyerek, “Bir tane dahi okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için hepimize bir görev düşüyor. Çevremizde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu eğitim kapsamına girmesi için gayret göstermeliyiz. Başka türlü okumaz yazmaz oranını sıfıra indirmemiz mümkün olmaz. Bu kurslara katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu işin utanılacak bir tarafı yok. Amaç burada okuma yazmayı mutlaka öğrenmektir. “Bu yaştan sonra ben bunu öğrensem ne olur” diye kimse düşünmesin. Önemli olan bu güne kadar böyle gelen bu hususun bundan sonra da böyle gitmeyeceğine sahip çıkmamızdır. Bir kişi dahi olsa o köye kurs açmaya hazırız. Yeter ki haberimiz olsun. Ben Denizli kamuoyunun bu konuya sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Denizli Belediyesi tarafından tahsis edilen Gezici Mobil Okuma Yazma Kurs Aracının açılışı kursiyerler ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Yavuz Erkmen, mobil aracın içinde bulunan kursiyerlerle görüşerek okuma yazma yardımcı kitabı ile kırtasiye malzemesi hediye etti.

Fatih Mahallesi’nde bulunan Hacı İbrahim Cin İlköğretim Okulu Bahçesinde açılan Gezici Mobil Okuma Yazma Kurs Aracında 18 kursiyere eğitim verilecek. Yıl boyunca ise ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde mobil araç hizmet verecek.

Denizli’de 2008-2009 eğitim-öğretim yılı içinde 384 okuma yazma kursu açılarak 3330 kursiyer belge almış, 2009-2010 eğitim öğretim yılında ise 91 okuma-yazma kursu açılarak bu kurslara 503 kursiyer başvurmuş ve 143 kursiyer sertifika almış bulunuyor. Toplamda ise 475 kurs açılmış, bu kurslara 911 erkek 2922 kadın olmak üzere 3833 kursiyer katılmış ve 643 erkek ve 1903 kadın vatandaşımız belge almaya hak kazanmış bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı