REKLAMI GEÇ

Okumaya teşvik için meydandalar

Okumaya teşvik için meydandalar

İlköğretim öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ve Bayramyeri Meydanı’nda okuma etkinliği yaptı. Öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’de destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2012 Salı, 16:14

Milli Eğitim Müdürlüğü “Denizli Okuyor” kampanyası kapsamında yapılan okuma eylemleri kentin yoğun olduğu noktalarda ilköğretim öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. Öğrenciler bu eylemlerle, Denizli halkının dikkatini çekmek ve kitap okumaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ve Bayramyeri Meydanında gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’de eşlik etti. Müdür Akgül etkinlik sırasında yaptığı konuşmada “Kitap okuma ile kelime haznemiz zenginleşir. Söylenenleri, gördüklerimizi daha iyi yorumlar hale geliriz. Kendi duygu ve düşüncelerimizi diğer insanlara daha iyi aktarabiliriz. İnsanlar ortalama 2 bin kelime ile konuşmaktadır. Bu rakamın 10 binlere veya 20 binlere çıktığında eserler yazabilme, kitaplar yazabilmeniz kolaylaşır. Okumanın faydasını saymakla bitiremeyiz. Sizlerden mümkün olduğunca çok kitap okumanızı istiyorum. Denizli Okuyor kampanyası çerçevesinde yaptığımız bu etkinlikte size dağıttığım kitaplar birkaç gün içerisinde bitireceğinize inanıyorum” dedi.

Bayramyeri meydanında da öğrencilere ve vatandaşlara kitap dağıtan Müdür Sebahattin Akgül “Şehir merkezimizin 20 ayrı noktasında öğrencilerimiz tarafından kitap okuma eylemleri yapılıyor. Kitap okumaya yönlendirmek, kitap konusunda farkındalık yaratmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflemekteyiz. Biz eğitimciler olarak kitap okumanın yaşı yoktur diyoruz. İnsanlar yaşadıkları sürece sürekli genel kültürünü, bilgisini, kelime dağarcığını geliştirme ve zenginleştirme durumundadır. Okullarımızda bu kampanyanın sürdürülmesinin yanında, diğer vatandaşlarımızın ve yetişkinlerimizin kitaba ilgi duymalarını sağlamak amacı ile böyle bir tanıtım ve etkileşim faaliyeti içerisindeyiz.” dedi. Müdür Sebahattin Akgül açıklamasının ardından öğrenciler ve vatandaşlar ile bir süre kitap okudu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı