REKLAMI GEÇ

Onlar artık eğitimli baba

Onlar artık eğitimli baba

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen 6-11 Yaş Baba Destek Eğitimi Kursu’nun sertifika töreni Merkez Hürriyet İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2012 Cumartesi, 14:58

Törene Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, okul müdürü, anneler, babalar, öğrenciler ve kursiyerler katıldı. Hürriyet İlköğretim okulunda yapılan 15 haftalık (60 saatlik) Baba Destek Eğitimi 6-11 yaş kursu eğitimleri sonunda, sertifika almaya hak kazanan 19 kursiyer baba sertifikalarını Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün elinden aldı.

Müdür Sebahattin Akgül kursiyerlere sertifikalarını verdikten sonra yaptığı konuşmasında; “ eğitimde üç temel unsur vardır. Bunları Öğretmen, öğrenci ve veli oluşturmaktadır. Öğretmen ve öğrenciler eğitim ortamında sürekli eğitimle iştikal etmektedir. Velilerimizi bu sürecin biraz daha dışında kalmaktadır. Bakanlığımız velilerimizin de eğitim süreci içerisinde olmaları konusunda öteden beri önem vermektedir. Bugün sertifikalarını verdiğimiz kursumuz, Babalara yönelik bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Çocuğun gelişiminde, baba da anne kadar etkilidir. Buna rağmen ülkemizde ve dünyada, sadece babalara yönelik programlar yok denecek kadar azdır. Oysa, çocuk gelişiminde, babalar da desteğe ihtiyaç duymakta ve uygun programlar sunulduğunda, hem kendileri hem de yakın çevrelerinde olumlu değişimler gerçekleştirmektedir. Baba Destek Program (BADEP), babanın çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda daha bilgili olmasını, bu bilgilerini hayata geçirmesini, çocuğuyla, eşiyle ve yakın çevresiyle iletişimini geliştirmesini ve daha demokratik bir tutum benimsemesini sağlamaktadır.” dedi.

Baba Destek Programı, Türkiye’de babaların çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş, bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Katılımcı babalar; çocuk gelişimiyle ilgili bilgi düzeylerini artıran, iletişim becerisi kazandıran ve bunun sonucunda daha demokratik bir tutum benimsemelerine yol açan eğitimler almaktadır.

Sertifika töreninin ardından Hürriyet İlköğretim Okulunda 2011-2012 eğitim öğretim yılı Şubat ayı kitap okuma şampiyonu olan öğrencileri de ödüllendiren Müdür Sebahattin Akgül: “ 2.,3.,6. ve 7. Sınıf öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğretmenliğim döneminde yıl içerisinde 10 kitap okuyan öğrencimin sözlü notuna sınıf huzurunda 10 yazardım. Bunu bütün öğrencilerim görürlerdi ve çok motive edici olurdu. 10 kitabı okuyan öğrencimin sözlü ve yazılı anlatımı mutlaka çok fark edilir derecede gelişmeler olduğuna şahit olurdum. Ayrıca öğrencilerimiz okuduğu kitaplarla yeni kelimeler yeni anlamlar öğreniyorlar. Burada öğrencilerimize destek olan öğretmenlerimize ve anne- babalarımıza teşekkür ediyorum. Okuyan öğrencilerimiz mutlaka başarıyı yakalayacaktır diyerek katılan herkese tekrar teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı