REKLAMI GEÇ

Öykü kahramanları ile bir gün

Öykü kahramanları ile bir gün

A DAY WHİTE THE HEROES OF THE STORY (Öykü kahramanları ile bir gün) adlı eTwinning ESEP projesi, Türkiye, Romanya, Makedonya ve İtalya’dan katılan öğrenciler ile gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2023 Perşembe, 12:07

A DAY WHİTE THE HEROES OF THE STORY eTwinning ESEP projesinde Türkiye’den 10, Romanya’dan 2, Makedonya’dan 1 ve İtalya’dan 1 ortak yer alıyor. Proje kapsamında öğrenciler hikaye kahramanlarını hem tanıyor, hem de kendi kahramanlarını yaşıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu okul öncesi öğretmeni Fatma Korkmaz, “Projemizde 4 hikaye kahramanı yer aldı. Bunlar Nasrettin Hoca, Keloğlan, ITAR PEJO ve Pamuk Prenses. İçlerinden Makedon ortağımız Marina Shikoska’nın tanıtımını üstlendiği “ITAR PEJO” isimli kahraman, aynı zamanda Süper Mario’nun da çıkış noktası ve ilham kaynağı olmasıyla son derece dikkat çekmiş, ilgi odağı olmuştur. Projemizde WEB 02 araçlarına da yer verilmiştir. Özellikle QUİVER Programı ile arttırılmış gerçeklik çalışması yapan öğrencilerin teknolojiyi bilinçli kullanmaları hedeflenmiştir. Bu konuda öğrenci ve veliler desteklenerek GÜVENLİ İNTERNET bilincine yer verilmiştir” dedi.

Korkmaz, projede yer alan öğrenci velilerinden son derece olumlu ve güzel geri dönüşler olduğunu belirterek, çocukların hikaye okunurken kahramanlara bakış açısının değiştiğini, artık kahramanları tanıma konusunda farkındalık geliştirdiklerini ifade etti. Projenin mayıs ayı sonu itibariyle tamamlanacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı