REKLAMI GEÇ

Öykü yarışmasını kızlar kazandı

Denizli’de bu yıl ikincisi düzenlenen AB Öykü Yarışması’nda, üç kız öğrenci dereceye girdi. Hazel Gürkan, Şerife Coşkun ve Dilan Çarpar, ödüllerini törenle aldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2008 Perşembe, 00:00

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Birliği Öykü Yarışması’nda, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ek binasında yapılan ödül töreninde, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, kupa ve öykü setleri ile ödüllendirildi.

AB Bilgi Bürosu’nun bulunduğu 13 ilde yapılan, Avrupa Birliği’nin barış, eşitlik, özgürlük, güvenlik ve dayanışma gibi ortak değerleri olan temalarını vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın Denizli finalistleri, üç kız öğrenciden oluştu. Denizli’den 41 öykünün katıldığı yarışmada, dereceleri kız öğrencilerin kazanması, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’in de dikkatinden kaçmadı. Ertekin, “Sanırım ülkenin geleceği kızların ellerinde. Bu manzara mutluluk verici bir tablo. Başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye’nin senelerdir AB sevdasıyla uğraştığını belirterek, “Bu yolda toplumumuzu hazırlamak zorundayız. Öncelikle gençlerimiz AB konusunda bilinçlendirmeliyiz. Kendini, birden, ne olduğunu bilmediği bir toplumun içinde bulan gençliğin burada başarı sağlayamayacağını biliyoruz. Onun için gençlerimizi bu konuda eğitmek ve bilinçlendirmek zorundayız” dedi.

2008 Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında gerçekleştirilen, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, öyküler Öykü Yazarı Hasan Kallimci, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ, Edebiyat Öğretmeni İsmet Kapusuz ve Denizli Sanayi Odası temsilcileri tarafından değerlendirildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin tarafından verildi.

“Avrupa Rüyası” adlı öyküyle yarışan Denizli Lisesi Öğrencisi Hazel Gürkan’ın birinci olduğu yarışmada, “İki Hayat” öyküsüyle Özel Servergazi Fen Lisesi Öğrencisi Şerife Coşkun ikinci ve “Biz ve Biz” isimli öyküsüyle de Denizli Lisesi Öğrencisi Dilan Çarpar üçüncü oldu.

Denizli’de dereceye giren öyküler, Ankara’da 13 ilden gelen finalist öyküler arasında tekrar bir elemeye tabi tutulacak. Türkiye birincisi öykünün sahibi, Brüksel gezisi ile ödüllendirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı