REKLAMI GEÇ

Oyun herzaman her yerde

Oyun herzaman her yerde

Hayme Hatun Anaokulu’nda; minik öğrencileri sanal ortamlardan uzaklaştırmak, öğrenmeyi özendirmek ve gerçek oyunlarla tanışmalarını sağlamak amacıyla açık hava etkinlikleri düzenleniyor. Bir haftalık etkinlik kapsamında öğrencilere izciler de doğa ve kamp yayşamını anlatacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2019 Cuma, 09:37

Denizli’nin seçkin eğitim kurumlarından biri olan Hayme Hatun Anaokulu farklı bir etkinliğin altına imza attı. ‘Okul Dışarıda Günü’ başlığı ile gerçekleştirilen etkinliklerde anaokulunun minik öğrencileri sanal ortamlardan uzaklaştırıldı gerçek oyunlarla tanıştırıldı.
Açık havada oynamayı ve öğrenmeyi özendirme amacındaki Okul Dışarıda Günü etkinlikleri ‘oyun her zaman her yerde’ sloganı ile başladı. 29 Mayıs’a kadar sürecek etkinlikler kapsamında okuldaki her yaş grubu sınıflar derslerinin önemli bir bölümünü bahçede görüyor, gerçek çocuk oyunları ile tanışıyor.
Eğitimciler çocukların sanal ortamda vakit geçirmeleri yerine gerçek hayatta oyun oynamalarını sağlamak istediklerini söyleyerken aynı zamanda farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor.


Geleneksel oyunlar olan yağ satarım bal satarım, sek sek, yedi kiremit, ip atlama, halat çekme gibi oyunların yanı sıra top oyunları, adım adım parkurları, izci kampı eğitimleri, satranç, alan gezileri ve su oyunları da oynayan öğrenciler ise durumdan memnun.
Hikaye ve drama etkinlikleri ile jimnastik de yapan çocuklar boyama ve baskı çalışmalarını da açık havada yürütüyor.

Son derece memnun oldukları gözlenen çocukların evlerinde bilgisayar ve cep telefonu oyunlarından çok gerçek oyunlarla vakit geçirmelerini de hedefleyen etkinlik veliler arasında da farkındalık oluşturmayı başarıyor.

Hayme Hatun Anaokulu’nda tüm öğretmenlerin titizlikle gerçekleştirdiği çalışmalara öğrencilerin katılımı da memnun edici düzeyde.

Bu etkinlikler kapsamındaki kentteki önemli spor kulüplerinden biri olan Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) yeni oluşan izcilik branşıyla anaokulu öğrencilerini tanıştırdı

Hayme Hatun Anaokulu bahçesine izci kampı kurulurken, minik öğrenciler çadırlara ve izci kıyafetlerine hayran kaldı. Türkiye İzci Federasyonu 2 Tahtalı Eğitimci İzci Lideri Bülent Çetinkaya ile 2 Tahtalı Lider ve TİF Sağlık Kurulu Üyesi Sevim Çetinkaya öğrencilerle bir araya geldi

Öğrencilerlere oyunlar öğreten ve birlikte izci şarkıları söyleyen Çetinkaya çifti, doğayı tanımaları ve sevmelerini sağlamak için bilgilendirme yaptı, izcilerin amaçlarını ve davranışlarını öğrencilere öğretti.

İzciliği tanıtmak, öğrencilerin doğa ile barışık yaşamalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikleri minik öğrenciler çok sevdi.

İzci çadırlarını gezen öğrenciler uyku tulumlarında uyudu, eğitimcilerle birlikte güzel vakit geçirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı