REKLAMI GEÇ

“Oyuna gelmeyeceğiz”

“Oyuna gelmeyeceğiz”

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Süzük, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasını, bilgisi dışında bölücü örgüt yanlısı olduğu iddia edilen bir internet sitesinde yayınlanmasından sonra yapılan çeşitli spekülasyonların, Eğitim-Sen’i ve kendisini yıpratma çabası olarak nitelendirdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2008 Salı, 01:00

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Süzük, Eğitim- Sen’e karşı son dönemlerde yapılan saldırıların, sendikayı ve kendisini yıpratmaya yönelik olduğunu söyledi. Eğitim-Sen’de yaptığı basın toplantısında tüm yapılan saldırıların amacına ulaşmayacağını belirten Süzük, “Eğitim-Sen’i karalamaya çalışan ve bunun üzerinden sendikal çıkar elde etmeyi umanların hevesleri kursaklarında kalacak” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Eğitim-Sen Denizli Şubesi’nin, Ekim ayı içerisinde 2 defa saldırıya uğradığını hatırlatan Süzük, “21 Ekim 2008 tarihinde sprey boyalarla sendika şubemizin bulunduğu binanın merdiven ve kapılarına “Ülkücü Hareket” yazılmış ve “Üç Hilal” amblemleri çizilmiştir. Akabinde, 22 Ekim 2008 akşamı 19.00-21.00 saatleri arasında, şubemizin kapısı kırılarak içeri girilmiş, giriş kısmındaki sekreter masası ve oturma gurupları dağıtılmış ve zarara uğratılmıştır. Olaylarla ilgili olarak genel merkezimiz bilgilendirilmiş, Genel Başkanımız Zübeyde Kılıç ve KESK MYK Üyesi Adnan Gölpunar ilimize gelerek Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Çapraz ile görüşmüş ve ardından şube binamızda saldırı ile ilgili bir basın toplantısı düzenlemişlerdir. Ardı ardına düzenlenen bu saldırılar göstermektedir ki; yüz yıllık örgütlü mücadele geleneğinden aldığı güçle bugün de bilimsel, demokratik, laik, nitelikli ve kamusal bir eğitim mücadelesini sürdürmeye devam eden ve toplumun aydınlık yüzü olan Eğitim-Sen karanlık güçlerce hedef haline getirilmek istenmektedir.  Anlaşılan odur ki; Eğitim-Sen’in eşitsizliğe, açlık ve yoksulluğa, gericiliğe karşı yılmadan sürdürdüğü “Demokratik Türkiye, insanca yaşam” mücadelesi birilerini rahatsız etmiştir” dedi.

“Bizi yıpratamazlar”

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle yaptıkları açıklamanın, bilgisi dışında, bölücü örgüt yanlısı olduğu iddia edilen bir internet sitesinde yayınlanması ve sonrasında yapılan çeşitli spekülasyonların Eğitim-Sen’i ve kendisini yıpratma çabası olarak nitelendiren Süzük, “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü düzenlediğimiz resim ve fotoğraf sergimizin açılış töreninde, şube başkanı olarak günün önemi ve sergi içeriği ile ilgili yaptığım basın açıklaması, bilgim dışında, bir internet sitesinde benim doğrudan siteye verdiğim bir demeç gibi yayınlanmıştır. Bunun hemen ardından sitedeki haber üzerinden yapılan spekülasyonlar ve haberin çeşitli çevrelerce, okullarda dahi elden ele dolaştırılması bu defa şube başkanı olarak benim aynı karanlık güçlerce hedef haline getirilmek istendiğimi göstermektedir. Bu saldırılara konu olan basın açıklaması, 5 Ekim günü etkinliğimize katılan yerel ve ulusal basın organlarının ve katılımcıların önünde yapılmış bir açıklamadır. Bunun dışında yapılmış herhangi bir açıklama veya adı geçen siteye verilmiş bir demeç kesinlikle yoktur. Bu gelişmelerin benim şahsımda sendikal mücadelemizi yıpratmaya yönelik provokatif bir hareket olduğu açıktır. Eğitim-Sen bu provokasyona asla gelmeyecektir. Hiçbir güç bizi haklı ve meşru mücadele hattımızdan çıkaramayacaktır. Ayrıca bu yıpratma ve saldırıları fırsat bilerek Eğitim-Sen’i karalamaya çalışan ve bunun üzerinden sendikal çıkar elde etmeyi umanların heveslerinin kursaklarında kalacağının da bilinmesini istiyoruz. Eğitim-Sen’in yüzyıllık aydınlık mücadelesinin bu karanlık komployu dağıtacak güce sahip olduğu inancıyla, tüm  Denizli halkını bu saldırıları boşa çıkartma mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı