REKLAMI GEÇ

Özbay: Senin Diploman Ne?

Özbay: Senin Diploman Ne?

Eğitim İş Denizli Şubesi, 4. Olağan Genel Kurul toplantısı, Esnaf Sarayı’nda başladı. Eğitim-İş Denizli şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Adayı kadem Özbay toplantının açılış konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Senin diploman ne?” diye sordu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2014 Pazar, 13:26

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitim-İş) Denizli Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu, Esnaf Sarayı’nda başladı.  Divan Başkanlığını ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca’nın yürüttüğü Genel Kurulda eğitimcilerin gündeminde hükümet yanlısı sarı sendikalar ve Gezi Parkı direnişi vardı. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı ve yeniden yönetim kurulu adayı olan Kadem Özbay, toplantının açılış konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Özbay, “Avukat konuşunca ‘Cübbeni çıkar’, eğitimci konuşunca susturan ancak mühendislik, eğitim hukuk başta olmak üzere her alanda ahkam kesen bu ülkenin başbakanına sormak istiyorum. Senin diploman ne?” diye sordu?

“ÜYE SAYIMIZ 1300’E  ULAŞTI”
Sarı sendika’ları da eleştirerek zorla üye yaptıklarını vurgulayan Özbay, Eğitim-İş Sendikası’nın 600 üye ile yola çıktığını ve kısa sürede 1300 üyeye ulaştıklarını açıkladı. Özbay, “Bugün 11 işkolunda yetkiliyiz diye övünen sendikalar var. Ancak, zorla, baskı ile üye yaptıklarını açıklamıyorlar. İş-ekmek kaygısına istemeye istemeye sarı sendikalara üye olanlar var” diye konuştu.

denizli-egitim-is-genel-kurul-ic “FAKİR BAYTURT’U ÖRNEK ALIYORUZ” Özbay, Fakir Baykurt’un “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir” felsefesi ile hareket ettiklerini belirterek, “Emeğimizin ve Mesleğimizin temel Sorunlarına sahip çıkarak, mesleğimizin onur mücadelesini yaşama geçirmek, özlük ve meslek sorunlarımızı temel alan ancak,ulusal sorunlarımıza da duyarlılıkla yaklaşan hak almaya yönelik mücadelemiz devam edecek” dedi. ıste-yenı-yonetım-anons Açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu üyeliğine aday olan isimler belirlenerek, seçime gidildi. Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin 310 delegesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı