REKLAMI GEÇ

Özel okullarda 10 Kasım

Özel okullarda 10 Kasım

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında, ilk günkü hüzün ve hiç eksilmeyen özlemle anılıyor. İl genelindeki törenlerin yanı sıra, özel okullarda da Ulu Önder düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2016 Perşembe, 18:23

denizli-ozel-okullarda-10-kasim-pev

PEV’DE MUSTAFA KEMAL RUHU
Ulu Önder’in gözlerini yumduğu 10 Kasım bütün Türkiye’de olduğu gibi Özel PEV Okullarında da hüzünlü geçiyor. Mustafa Kemal’i anmak üzere okul bahçesinde toplanan PEV ailesi, tek yürek olarak duygu dolu anlar yaşadı. Özel PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrenci meclisi başkanları ile Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saatin dokuzu beş geçtiği dakikalarda ise Mustafa Kemal adına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bahçede gerçekleştirilen anma programının ardından okul konferans salonunda da bir dizi etkinlik düzenlendi. PEV İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Hilal Tortop’un açılış konuşmasıyla başlayan program, Mustafa Kemal Atatürk’ün son beş dakikasını anlatan etkinliklerle devam etti. Lirik dans, halk oyunu, oratoryo ile devam eden programda ayrıca canlı müzik eşliğinde duygusal şarkılara da yer verildi.

Öğrencilerin kaleme aldığı ve birçok öğretmenin görev aldığı programda “Atam, yüreğimizdesin ve izindeyiz!” mesajı verildi.

Hüznü ve gururu bir arada yaşadıklarını belirten Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, “Atatürk’ü sevmek, insanlığı sevmektir. Bugün özgür düşünebiliyor; eşitliği, çağdaşlığı ve barışı konuşabiliyorsak bu, Atatürk sayesindedir” dedi.

denizli-ozel-okullarda-10-kasim-uur-okullari
DENİZLİ UĞUR OKULLARI’NDA DUYGULANDIRAN TÖRENLER
Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78.yıl dönümünde Denizli Uğur Okulları’nda tören düzenlendi. Tören, öğrenci ve öğretmenlerin karanfilleri Atatürk portresinin önüne bırakmaları ile başladı. Atatürk’ün hayata gözlerine yumduğu saat olan 09:05’de siren sesiyle bayraklar yarıya indirildi, Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşı okundu.

Okul korosu tarafından seslendirilen türküler, Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına açılan sergi salonu, okunan şiirler, onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı fotoğraflar, gün boyu devam eden müzik dinletisi, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte çalışarak hazırladığı anıtkabir maketi duygu dolu anlar yaşattı.

Okulda açılan anı defterine önce Denizli Uğur Okulları Müdürü Yavuz Yıldız, ardından da öğretmen ve öğrenciler duygularını yazdı.

denizli-ozel-okullarda-10-kasim-final
FİNAL OKULLARI ATATÜRK’Ü ANDI
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde Denizli Final Okulları’nda hüzün dolu bir tören ile anıldı. Tören, saat 09.05’te sirenlerin çalması ve gönderdeki Türk Bayrağı’nın yarıya indirilmesi ile başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Kurucu Müdürü Sadi Öztekin, “Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir” diyecek kadar yüce gönüllü olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kısacık zamanda anlatmanın imkânının olmadığını ifade etti.

Öztekin, “Bu dünyaya sıradan bir insan olarak gelen Atatürk, 57 yıl süren kısacık ömrüne aslında koskoca bir cihanı sığdırmıştır. 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılırken bütün dünyayı kendine hayran bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde şükran, minnet ve saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Konferans Salonu’nda devam eden “İÇİMİZDEN BİRİ ATATÜRK” adlı programın ikinci yarısında ise Ata’ya olan özlem öğrenciler tarafından dile getirildi.

Atatürk’ün bilinmeyen yönleri anlatıldı, öğrenciler onun en sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdi. Genç Finalliler tarafından sunulan halk oyunları gösterisi ise izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Program sonunda Sümerpark’ta 2. Geleneksel Atatürk’ü anma koşusu gerçekleştirildi. 6 farklı kategoride düzenlenen yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti. İlköğretim Müdürü İpek Pulat Dönmez’den madalyalarını alan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu.

denizli-ozel-okullarda-10-kasim-yuksekcita
YÜKSEKÇITA OKULLARI’NDA 10 KASIM
Yüksekçıta Okulları, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yılında andı.

Anma etkinliği, saat 09.05’te sirenlerin çalınması ile başladı. Bağımsızlık mücadelemizin kahramanı, demokratik ve çağdaş cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına saygı duruşunda bulunan öğrenci ve öğretmenler, daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri, öğrenciler tarafından Atatürk’ü anlatan şiirlerin okunması, günün anlam önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

İlk, orta ve lise öğrencilerinin bahçede sergiledikleri kompozisyonlar görülmeye değerdi.

Lisenin Ata’ya cevabını seslendirmesinin ardından öğrenci ve öğretmenler tarafından Atatürk büstüne çiçekler sunularak, program son buldu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı