REKLAMI GEÇ

Özel okullarda bayram coşkusu

Özel okullarda bayram coşkusu

Cumhuriyet Bayramı özel okullarda da törenlerle kutlanıyor. Uğur, PEV ve Final Okulları öğrencileri gerçekleştirdikleri kutlamalar ile “Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak” mesajı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2016 Cumartesi, 12:47

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel okullarda da coşkulu törenlerle kutlandı. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde uzun süre hazırlığını yaptıkları gösterileri sergiledi, davetlilere uzun süre unutamayacakları anlar yaşattı.

denizli-29-ekim-ozel-okullar-kutlama-ugur-okullari

UĞUR OKULLARI’NDA MUHTEŞEM GÖSTERİ
Denizli Uğur Okulları’nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çok özel anlara sahne oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törenler, konuşmalar ile sürdü.

denizli-29-ekim-ozel-okullar-kutlama-ugur-okullari-1

Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Aslan konuşmasına, Dr. Reşit Galip ve Mustafa Kemal Atatürk ile arasında geçen diyoloğu anlatarak başladı.
Aslan, “Cumhuriyet bu insanlar gibi canını verenler sayesinde kuruldu. Cumhuriyet bu kadar büyük yürekli Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olarak kuruldu. Denizli Uğur Okulları’nda bizler bir ideal ile yola çıktık, bu ideal için sizlerle yürütüyor olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Hep daha iyi insan olma yolunda nice 29 Ekim’leri birlikte kutlamak dileğiyle tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Gençliğe Hitabe’nin okunmasıyla başlayan etkinlikler şiirler ve gösteriler ile devam etti. Öğrenciler, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

denizli-29-ekim-ozel-okullar-kutlama-pev-1

ÖZEL PEV OKULLARI’NDA 93. YIL COŞKUSU
Cumhuriyet’in 93. yılı PEV Okulları’nda da büyük bir coşku ve neşeyle kutlandı. Öğrencilerin özverili çalışmalarıyla hazırladığı muhteşem gösteri velilerin de katılımıyla daha da renkledi.

İlkokul, ortaokul ve lise gruplarının düzenlediği ve sunuculuğunu 10. sınıf öğrencisi Mehmet Berke Özil’in yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Okul Genel Müdürü Pınar Kaya’nın açılış konuşmasını, 10. sınıf öğrencisi Türkan Aşık’ın okuduğu “On Beş Yılı Karşılarken” adlı şiir izledi. Drama Öğretmeni Yener Çelik’in hazırladığı “Pullar ve Cumhuriyet” adlı gösteri izleyicilerdeki cumhuriyet coşkusunu artırdı. Güzel bir final gösterisinin ardından “Onuncu Yıl Marşı” ile son bulan tören; veliler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

denizli-29-ekim-ozel-okullar-kutlama-pev

Özel PEV Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Meder, Cumhuriyet ve özgürlüğün vazgeçilmez bir gerçek olduğunu belirterek, bugün çocukların gözlerinde bu özgürlük ışığını bir kez daha görmekten büyük onur duyduğunu dile getirdi.

denizli-29-ekim-ozel-okullar-kutlama-final-1

FİNAL OKULLARI’NDA DUYGULANDIRAN TÖREN
Denizli Final Okulları’nda Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Öğrencilerin tüm enerji ve coşkusu ile seslendirdiği okul korosu dinleyicilerden büyük alkış aldı. Miniklerin dilinden Atatürk ve Cumhuriyet konulu slayt izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatırken, hazırladıkları skeç, Cumhuriyet pankartları ve program sonunda oluşturdukları Atatürk yap-bozu muhteşem bir görüntü ortaya çıkardı. Hafta boyu gösterimde olan resim sergisi de yoğun ilgi gördü.

denizli-29-ekim-ozel-okullar-kutlama-final

Velilerin yoğun ilgisi ile salonun tamamen dolduğu kutlamaların ardından konuşan Final Okulları Kurucu Müdürü Sadi Öztekin, “Bu yıl kutlamalara farklı bir boyut kazandırdık. Sadece ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yer aldığı programı lise öğrencilerimiz de hayranlıkla izledi. Programda görev alan bütün çocuklarımızın performansları hepimizi büyüledi. Ayrıca Cumhuriyet’i ve bunun anlamını önemsediklerini görmek bizi ziyadesiyle memnun etti. Programda katkısı olan öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bütün personelimizi gönülden tebrik ediyor Cumhuriyet’imizin 93. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.

YÜKSEKÇITA OKULLARI’NDA MUHTEŞEM GÖSTERİ
Yüksekçıta Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yine farklı, yine coşkuluydu.

Anaokulu’ndan Lise öğrencilerine kadar bütün okulun görevli olduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul kurucularından İnci Emek’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını, öğrencilerin okuduğu şiirler izledi.

yuksekcita-bayram-3

Daha sonra 35 dakika süren “İstiklalden İstikbale” adlı içinde koro, oratoryo, tiyatro ve dansın bulunduğu bir gösteri sunuldu. Davetliler, gösteriyi büyük bir ilgiyle izledi, öğrencileri ayakta alkışladı.

yuksekcita-bayram-2

2. bölümde ise tüm okulu öğrencilerinin canladıracağı “Gençlik Gelecektir” adlı tablo, ardından da Atatürk posteriyle geçen paraşütçü Yüksekçıta Okulları’nda bayram coşkusunu doruğa taşıdı.

yuksekcita-bayram-1

900 öğrencinin görev aldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, 1500’e yakın davetli izledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı