REKLAMI GEÇ

Özel Servergazi Fen Lisesi birinci

Özel Servergazi Fen Lisesi birinci

Avrupa Birliği Bilgi Yarışması’nın final karşılaşmasını, Özel Servergazi Fen Lisesi kazanarak, Ankara’da yapılacak olan ulusal yarışmaya katılmaya hak kazandı.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2009 Perşembe, 19:38

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışması’nın finali, Denizli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi, Denizli Er-Bakır Fen Lisesi, Özel Servergazi Fen Lisesi ve Özel Servergazi Ufuk Lisesi’nin kıyasıya mücadelesine sahne olan final yarışmasını, Özel Servergazi Fen Lisesi kazandı. İkinci Denizli Erbakır Fen Lisesi, üçüncü Özel Servergazi Ufuk Lisesi olurken dördüncü Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. AB kurumları, politikaları (insan hakları, çevre, yenilik dahil olmak üzere) ve programları, Avrupa ve AB tarihi ve genişleme süreci, Türkiye’nin AB katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyasını içeren soruları yanıtlarken öğrenciler, başarılı bir performans gösterdi. Denizli il birincisi olan Özel Servergazi Fen Lisesi, ilimizi temsilen Ankara’daki ulusal yarışmaya katılmaya hak kazandı.

 

Ortaöğretim öğrencilerinin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri, araştırma ve okumaya yönelmelerini amaçlayan yarışma, Denizli’nin yanı sıra, İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Van, Edirne, Kayseri, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Samsun ve Konya’da da gerçekleştiriliyor. Ankara’da düzenlenecek olan ulusal yarışmada birinci olan okulun öğrencileri, Brüksel ve Prag’a yapılacak ziyaretlere katılmaya hak kazanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı