REKLAMI GEÇ

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 145 yeni mezun verdi

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 145 yeni mezun verdi

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olan 145 öğrenci diplomalarını alarak doktorluğa adım attı. Yeni doktorlar PAÜ Spor Salonu’ndaki mezuniyet töreninde Hipokrat yemini etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2019 Cuma, 16:53

PAÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni Yapıldı. Spor Salonu’ndaki törende 6 yıllık eğitimi geride bırakan 145 öğrenci diplomasını alarak doktor oldu. Mezuniyet törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile birlikte akademisyenler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Dönem birincisi İdris Karakaya’nın yaptığı konuşmayla başlayan törende sırasıyla önce PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ardından büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ve Denizli Valisi Hasan Karahan, öğrencilere kendileriyle gururlandıklarını ve başarılarının devamı konusunda temennide bulundular.

Diğer taraftan 5 yıl önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Doç. Dr. Mustafa Karatepe’nin kızı Melike Nur Karatepe de mezun olan öğrenciler içinde yerini aldı. “Okula başlarken önlüğümü babam giydirdi. Yaşasaydı Hipokrat yeminini de babam okutacaktı” diyen Melike Karatepe, mezuniyet törenini buruk yaşadı.

Bu yıl Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 145 öğrenci arasında iki Filistinli öğrenci de vardı. Diplomalarını alan Filistinli öğrenciler Muath Alazzazi ile Ahmet Lafi, mesleklerini Gazze’de yapacaklarını söylediler.

Daha sonra Denizli Valisi Hasan Karahan dönem birincisi olan İdris Karakaya’nın diplomasını ve hediyesini verdi. Ardından salonda bulunan tüm öğrenciler ikişer kişi olarak diplomalarını aldı ve doktorluğa adım attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı