REKLAMI GEÇ

PAÜ, 200 bilim insanını ağırlayacak

PAÜ, 200 bilim insanını ağırlayacak

Pamukkale Üniversitesi, Uluslararası Şehirleşme, Arazi Kullanımı, Arazi Tahribatı ve Çevre Çalıştayı’nda, 25 ülkeden 200 bilim insanını ağırlayacak.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2009 Cuma, 16:47

Uluslararası Şehirleşme, Arazi Kullanımı, Arazi Tahribatı ve Çevre Çalıştayı (ULE 2009International Workshop on Urbanization, Land Use, Land Degradation and Environment) 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Karahayıt’taki çalıştay merkezinde gerçekleştirilecek.

Çalıştay, PAÜ, TÜBİTAK ve NAM S&T Centre (Bağlantısızlar ve Diğer Kalkınmakta Olan Ülkeler Bilim ve Teknoloji Merkezi) organizasyonunda; Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Buldan Belediyesi ve özel sektör kuruluşlarının sponsorluğunda düzenlenecek Çalıştay, TÜBİTAK ve NAM S&T Centre işbirliğiyle Türkiye’de düzenlenen, ilk uluslararası organizasyon olması açısından da önem taşıyor.

Sempozyum eşbaşkanlarından PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Çelik, uluslararası organizasyonun PAÜ ev sahipliğinde yapılması için girişimlerde bulunduklarını, Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın desteğini aldıktan sonra, çalışmalara Haziran 2008’de başladıklarını belirtti. Çelik, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümlerinin işbirliğiyle yürütülen çalışmalarda, bölüm öğretim üyelerinin düzenleme komitesini oluşturduğunu belirtti.

Sempozyum eşbaşkanlarından PAÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Selçuk, düzenli toplantılar gerçekleştirdiklerini, yalnızca bağlantısızlar ve diğer kalkınmakta olan ülkelerden değil, gelişmiş ülkelerden de bilim insanlarının çalıştaya katılacaklarını belirtti. Ege Bölgesi ve özelinde Denizli’nin hızla gelişen ve sanayileşen bir kent olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Selçuk, çalıştayda sunulacak bildirilerin çevre konusunda çözüm önerileri içermesi bakımından bölgeye katkı sağlayacağını ifade etti.

200’e yakın akademisyen ve bürokratın katılacağı çalıştay, 4 gün sürecek. İran’dan Hindistan’a, Tanzanya’dan Vietnam’a, Nijerya’dan Arjantin’e, Srilanka’dan Zambia’a 44 Bağlantısızlar Üyesi ülkenin 25’inden ve Italya, İrlanda, Bulgaristan, gibi AB üye ülkelerinden bilim insanları ve bürokratlar çalıştaya katılacak.

TÜBİTAK, NAM S&T Centre ve PAÜ işbirliğiyle düzenlenen ULE 2009 Uluslararası Çalıştayı’nda, arazi kullanımı, kirlenme, küresel iklim değişikliği, sanayinin içinde bulunduğu durum, Menderes Havzası kirliliği gibi konular ele alınacak.

‘Çalıştay bölgemiz için bir fırsat’
Çalıştay Eş Sekreteri Mühendislik Fakültesi Çevre Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ebru Dülekgürgen ise destek veren kurumlara teşekkür etti. Dülekgürgen, altın, gümüş ve bronz sponsorluklar şeklinde kamu ve özel sektör temsilcilerinin çalıştaya destek verebileceğini belirtti. Dülekgürgen, “ULE 2009’da Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Buldan Belediyesi ana sponsor olarak destek veriyor. Bu uluslararası organizasyona destek vermek isteyenlerin sempozyum düzenleme kurulu ile iletişime geçmesi gerekiyor. Bağlantısızlar ve Diğer Kalkınmakta Olan Ülkeler Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin 44 üye ülkesi bulunuyor. Türkiye, Bağlantısızlar Hareketi’ne ülke olarak üye değil, ancak bilim ve teknoloji konularında işbirliği içerisinde. ürkiye’de NAM Centre ile bağlantı kuran kurum TÜBİTAK. Bilimsel işbirliği ve uluslararası çalışmalar TÜBİTAK destekleriyle yapılıyor. ULE 2009’un PAÜ ev sahipliğinde Denizli’de düzenlenmesi ise bölge sorunlarına çözüm üretip kültür ve turizme katkı sağlaması açısından da önem taşıyor” dedi.

ULE2009 ile ilgili ayrıntılı bilgilere çalıştayın, http://ule2009.pau.edu.tr adresli sayfasından ulaşılabileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı