REKLAMI GEÇ

PAÜ 7 bin 500 mezun verdi

PAÜ 7 bin 500 mezun verdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Genel Mezuniyet töreni, Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 7 bin 500 mezun veren Pamukkale Üniversitesi’nde dereceyle mezun olan 68 öğrencinin diploma ve ödüllerinin verildiği törende, heyecan gurur ve sevinç gözyaşları vardı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2014 Pazartesi, 14:57

PAÜ Genel Mezuniyet töreni, Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. 35 akademik birimden dereceyle mezun olan 68 öğrencinin mezuniyet törenine, Vali Vekili Abdullah Acar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, eski rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile akademik personel ve mezun olan öğrencilerin velileri katıldı.
denizli-pau-mezuniyet-ic-2

EĞİTİM-ENGEL TANIMADI
İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu Abdullah Küreş, Mühendislik Fakültesi birincisi oldu. Diploma ve ödülünü Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nın elinden alan Küreş, ortopedik engelli olarak eğitimine devam ederken zorluklarla karşılaştığını ancak bu zorlukları, ailesinin ve bölüm arkadaşlarının, öğretmenlerinin desteği ile aştığını belirtti. Küreş’in, ailesi ve bölüm hocaları ile arkadaşlarına teşekkür ettiği koşması salonda sık sık alkışlarla kesilirken, anne Halime Küreş ile Baba Ramazan Küreş sevinç gözyaşlarını tutamadı.
denizli-pau-mezuniyet-ic

Abdullah Küreş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde çalışırken, İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne devam ettiğini belirterek, “Çalışmaya devam edeceğim. Bu arada da Yüksek Lisans eğitimi almak istiyorum” dedi.

ÇOCUK DA YAPTILAR KARİYER DE
PAÜ 2013-2014 eğitim-öğretim yılı genel mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Fen-Edebiyat Fakültesi’nden mezun olan ve Fakülte 2.’si Hasibe İlhan Uryan, törene 1.5 yaşındaki oğlu Ayhan denizli-pau-mezuniyet-ic-1Emir ile katıldı. Bölüm arkadaşı 3 çocuk annesi Emel Torgil ile mezuniyet sevincini paylaşan Hasibe Uryan, “12 yılık evliyim. Hem oğlumla ilgilenmek hem de öğrenci olmak zor oldu. Ama bölüm arkadaşım Emel Torgil ile birlikte çalıştık. O’nun üç çocuğu vardı. Birbirimize destek olduk ve fakülte 2.’si olarak mezun oldum. Bundan sonra yüksek lisans eğitimi alacağım” diye konuştu.

7 BİN 500 MEZUN VERDİ
Pamukkale Üniversitesi’nin 2013-2014 öğretim yılında 35 programdan 7 bin 500 mezun verdiğini belirten PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 22 yaşındaki bir üniversite için gerek kampus gerekse eğitim alanında önemli mesafe aldıklarını söyledi. 2012 yılını “Yapısal Değişim”, 2013 yılını “Ar-Ge”, 2014 yılını ise “Ulusallaştırıcı” yıl ilan ettiklerini ve bu hedeflerine ulaştıklarını belirten Rektör Bağcı, “PAÜ bugün 45 bin öğrencisi ve 1900 akademik olmak üzere 5 binin üzerinde personeli ile eğitim ve öğretimine devam ediyor. Öğrenci sayımızın 2015-2016 yılında 60 bini geçeceğini umuyoruz” dedi.

Daha sonra öğrenci ve velilere seslenen Vali Vekili Abdullah Acar ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, mezun öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarı dilediler.
Konuşmaların ardından, derece ile mezun olan 68 öğrenciye diplomaları ve ödülleri verildi. Öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın heyecanını, sevincini ve gururunu yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı