REKLAMI GEÇ

PAÜ, bölgenin yabancı dil sınav merkezi oldu

PAÜ, bölgenin yabancı dil sınav merkezi oldu

Pamukkale Üniversitesi, bölge üniversiteleri arasında bir ilki gerçekleştirerek ulusal ve uluslararası TOEIC sınavının merkezi oldu. Protokolde son aşamaya gelinen Pearson yabancı dil sınavları ise bundan böyle PAÜ’de yapılabilecek.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2012 Pazartesi, 12:54

Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu yabancı dil eğitiminin yanında önemli çalışmalara da imza atıyor. Educational Testing Servises (ETS)‘ın Türkiye temsilciliği olan Standard Test Eğitimi (STE) ile Pamukkale Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokolle, ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip TOEIC (Test of English for International Communication)  sınavının merkezi oldu. Bu sınav merkezinin Ege Bölgesi’nde bölge üniversiteleri arasında bir ilk olduğunu belirten PAÜ YDYO Müdürü Doç. Dr. Saffet Yağız, konu hakkında şunları söyledi ; “Bu sınav uluslararası ve ulusal İngilizce eğitim alan veya veren birimlerde en çok geçerliliğe sahip olan sınavlardandır. TOEIC yabancı dil sınavı, özel ve kamu kuruluşları tarafından kabul edilen bir sınavdır. Sanayi, bankacılık ve büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerinden istedikleri bir yabancı dil seviye tespit sınavıdır. Bu sınavda başarılı olan kişilerin yabancı dil konusundaki yeterlilikleri, ulusal ve uluslararası iş dünyasında kabul görmektedir”

Pearson sınavı son aşamada
Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ile uluslararası yabancı dil eğitiminde ön plana çıkan Pearson şirketi (PEARSON VEU CENTER) ile Pearson yabancı dil sınavlarını PAÜ’de gerçekleştirmek amacıyla yapılan protokolün son aşamasına gelindi. Doç. Dr. Saffet Yağız, bu anlaşma ile Pearson tarafından gerçekleştirilen uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarının bundan böyle PAÜ’de yapılabileceğini söyledi. Yağız, bu anlaşmanın sonuçlanmasıyla İstanbul Üniversitesi ile birlikte Devlet üniversiteleri arasından bir ilki gerçekleştirmiş olacaklarını kaydetti.

Uluslararası standartlara sahibiz
Ulusal ve uluslararası sınav merkezi olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Doç. Dr. Saffet Yağız, “Akademik, iş ve eğitim dünyasında, uluslararası etkinliği olan geniş bir sınav yelpazesine sahip olan bu anlaşmalarla,  Pamukkale Üniversitesi YDYO dil eğitimi konusunda üzerine düşen liderlik görevini yerine getirmekte önemli bir adım daha atmıştır. Üniversitemizin uluslararası bir eğitim standardına sahip olması açısından da önemli olan bu sınavlar ile üniversitemiz yabancı dil eğitim ve öğretiminde de uluslararası standartlarda olduğunu ispat ederek, amacına ulaşmak için çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı