REKLAMI GEÇ

PAÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 27. sırada

PAÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 27. sırada

Pamukkale Üniversitesi, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017 yılı sıralamasında 27.liğe yükseldi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yeni değerlendirmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2017 Cumartesi, 18:51

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017” sonuçlarını açıkladı.

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı sonuçlara göre Pamukkale Üniversitesi geçen yıl 34. sırada yer alırken, bu yıl 7 basamak birden atlayarak 27. sıraya yükselmeyi başardı.

Pamukkale Üniversitesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Havuzu, İşbirliği ve Etkileşim, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü, Ekonomik Katkı ve Ticarileşme alanlarında yapılan değerlendirmelerde toplam 42.12 puan aldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre ilk 30 arasında olduklarını belirterek, “Üniversitemiz bilimsel alanda önemli çalışmalar yapmaktadır. Geçen yıla göre 7 basamak birden yükselerek 27. sırada yer aldık. Bu gelişmeden dolayı emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı