REKLAMI GEÇ

PAÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

PAÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Vali Hasan Karahan’ın da katılımı ile “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2019 Cuma, 13:53

Valilik’te gerçekleşen protokol törenine; Vali Hasan Karahan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Uzman Dr. Ahmet Büber ve Öğretim Üyesi Dr. Ömer Başay katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” çerçevesinde otizmli çocuklarımızın erken teşhisi ve tedavisinde işbirliği sağlanması, özel eğitimden geçirilerek topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Protokol töreninde konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu proje ile imzasını attığımız protokol kapsamında, özellikle otizmli öğrencilerimize, çocuklarımıza yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Otizmli çocuklar özel eğitimden geçerek topluma kazandırılabilen bireyler. Biz bu proje kapsamında böyle bir hizmeti yürüteceğiz” dedi.

Vali Hasan Karahan ise, sebepleri tam anlaşılamasa da giderek artan bir otizm olduğunu belirtti.

Vali Karahan, “Önceden bindelik rakamlardaydı, şimdilerde yüzdelik rakamlara indi. Tabi bu konuda ailelerin, özellikle annelerin bilinçli olması gerekmektedir. Çocuğunu dikkat edip farklı bir durumu varsa ilgili hekime ulaştırılmasının sağlanması ve yine okulda da öğretmenlerinin dikkatli olup otizmin belirtilerini erken fark edip ilgili hastane ya da ilgili doktora ulaştırması tedavi açısından büyük önem arz ediyor. Bunu sağlamak için böyle güzel bir proje Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla gerçekleşiyor. Biz de elimizden geldiğince mücadelemizi yaparak erken teşhisin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Bunda da bilinçli anne, bilinçli öğretmen çok önemli. Emeği geçenlere özellikle Rektörümüze ve Tıp Fakültesi Hocalarımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı bir proje olur ” dedi.

Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki “Eğitimde İş Birliği Protokolü” Vali Hasan Karahan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı