REKLAMI GEÇ

PAÜ ile Zhejiang üniversitesi işbirliği yapacak

PAÜ ile Zhejiang üniversitesi işbirliği yapacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 18 yeni bölümü kapsayan anlaşma ile güz dönemi karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2014 Perşembe, 13:39

PAÜ, Çin’in Zhejiang Eyaleti’nden eğitim ve yükseköğretim üst düzey yetkililerinden oluşan heyeti ağırladı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak tarafından ağırlanan heyette, Zhejiang Eyaleti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Wang Xiaocun, Zhejiang Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Xiao Ruifeng, Zhejiang Turizm Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Başkanı Wang Kunxin, Ningbo Üniversitesi Rektör Yardımcısı Shao Qianjun, Zhejiang Eyaleti Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Lan Jingjing yer aldı.

Rektör Bağcı, 18 bölümü kapsayan protokollerle PAÜ ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında köprüler kurulduğunu belirterek, “Çin’in Zhejiang eyaleti, nüfus ve pek çok gösterge açısından Türkiye ile karşılaştırılabilecek seviyede. Şanghay’ın komşusu olan bu eyalet, aynı zamanda Çin’in en zengin eyaletlerinden birisi. Zhejiang Teknoloji Üniversitesi yetkilileri ile Mevlana Değişim Programı ve genel işbirliği protokolleri imzaladık. Bu güz dönemi itibariyle karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri başlayacak. Bu değişimleri daha sonra araştırma ve eğitim alanındaki işbirlikleri takip edecek” dedi.

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak ise, işbirliğinin Denizli’deki diğer eğitim kurumlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kardeş ortaokul-lise projelerinin başlatılması hususunun da görüşüldüğünü ve önümüzdeki yıllarda bu konularda ilerleme olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Xiao Ruifeng arasında protokol imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve ekibi tarafından ikili ilişkilerin hız kazanması için, bu sene Haziran ayında Çin’e bir dizi ziyaret gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı