REKLAMI GEÇ

PAÜ kalite yükseltti

PAÜ kalite yükseltti

Pamukkale Üniversitesi’nde ilk kez bir eğitim biriminin akreditasyonuna Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öncülük etti. PAÜ FTR, uzmanlık eğitimi standartlarını karşılamada başarılı bulunarak belgelendirildi.

/ DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2010 Pazartesi, 18:12

Anabilim Dalı, Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi Standardizasyonu kapsamında Uzmanlık Eğitiminde Yeterlik (Eğitimin Akreditasyonu) Belgesi aldı. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Yeterlik Kurulu (Board) Eğitim Kurumlarını ve Programları Değerlendirme Komisyonu (Akreditasyon Komisyonu) tarafından ziyaret edilen FTR anabilim dalında, fiziksel ve bilimsel standartlar, gereken asgari nitelikler (fizik alan, yatak sayısı, araç donanımı, akademik ve idari personel sayısı vb.), asistan karnesi ve ideal eğitim içeriği değerlendirildi. Eğitim alanlarının ziyareti ile birlikte eğitim ve uygulama etkinliklerinin ve bu konudaki kayıtların ayrıntılı incelemesi yapılarak, tedavi üniteleri, yataklı servis, poliklinik alanları gezildi. Değerlendirme sonrası FTR anabilim dalının kaliteli hekim yetiştirebilecek ve kaliteli hasta bakımını gerçekleştirebilecek bir ünite olduğu belgelendi.

Kalite belgesi verildi
Rektörlük binasında yapılan törene Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, FTR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, Akreditasyon Komisyonu temsilcileri Prof. Dr. Fitnat Dinçer ve Prof. Dr. Ülkü Akarırmak ile FTR Anabilim Dalı öğretim elemanları katıldı. FTR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, kalite belgesini komisyon temsilcileri tarafından aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı