REKLAMI GEÇ

PAÜ liselileri Topuklu’da buluşturuyor

PAÜ liselileri Topuklu’da buluşturuyor

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri desteğiyle Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan ve artık bir gelenek haline gelmeye başlayan “Topuklu Yaylası Doğa Bilim Kampı-3”, bu yıl 23-30 Haziran 2014 tarihleri arasında yine Beyağaç’daki Topuklu Yaylası’nda gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2014 Cumartesi, 10:17

Beyağaç Belediyesi, TRT ve Yüksekçıta Okulları’nın katkısıyla düzenlenecek kamp özellikle astronomi ve doğa sever öğrenciler için, sunduğu bir çok bilimsel aktiviteyle eşsiz bir deneyim yaşamalarını sağlayacak.
denizli-pau-topuklu-yayyasi-ic-1

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Semiz’in yürütücülüğünü yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Gürçay Kıvanç Akyıldız ve Uzman Fizik Öğretmeni Tahsin Demirciler’in ise proje yardımcı uzmanlığı yaptığı kampın amacı; kampa katılan öğrencilerin yaşadıkları evren ve doğa hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve onları çevreye karşı duyarlı, kimlik bilincine sahip, farkındalığı yüksek bireyler olma yolunda hazırlanmalarında basamak olmak.

Kampın hedef kitlesi, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı sonunda 11. sınıfı tamamlayıp, bir sonraki yıl üniversite sınavına hazırlanacak olan öğrencilerden oluşuyor. Başta Denizli olmak üzere aralarında İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Karaman, Tekirdağ, Adana, Kütahya gibi Türkiye’nin çok çeşitli yörelerinden öğrencilerin katılacağı bu kamp şimdiden sabırsızlıkla bekleniyor.

Pamukkale Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin alanlarında yetkin akademisyenleri tarafından verilecek eğitimlerin önemli bir kısmı doğada uygulamalı şekilde gerçekleşecek. Yedi gün sürecek olan kampta, doğa koruma, çevre bilinci, astronomi, jeoloji, tabiattaki canlıların uygulamalı eğitimi yanısıra, oryantring, acil ilk yardım eğitimi ve doğa fotoğrafçılığı gibi popüler konular da uzmanlar tarafından gençlere aktarılacak.
denizli-pau-topuklu-yayyasi-ic

Kampa katılacak olan toplam 40 lise öğrencisinin tüm giderleri TÜBİTAK desteğiyle sağlanacak. Etrafı 1000-1500 yıllık karaçam ormanı ile çevrelenmiş ve Sandrasın berrak içme sularına sahip, elektriğini güneş enerjisinden elde eden, ışık kirliliği olmadığından astronomi çalışmaları için Türkiye’nin en uygun alanlarından olan Topuklu Yaylası bu türde bir aktivite için özellikle seçildi. Ayrıca kamp süresi boyunca sağlık hizmeti verecek bir hemşire de projede görevli olarak bulunacak.

Proje katılımcı listeleri, başvurular tamamlandıktan hemen sonra değerlendirilerek proje web sayfasından ilan edilecek. Proje katılımcılarından başarılı olanlara etkinlik sonunda PAÜ tarafından “Doğa Eğitimi Sertifikası” verilecek.

Başvuru, kamp süreci ve uzman personel ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler “http://dogagokbilim.pau.edu.tr” adlı web sayfasını ziyaret edebilirler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı