REKLAMI GEÇ

PAÜ mezunları öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

PAÜ mezunları öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunları, “Öğrenciler Soruyor Mezunlar Cevaplıyor-Kariyer Basamaklarını Tırmanırken” etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, yol haritalarını çizerken kendilerine rehber edindikleri eski mezunların deneyimlerinden yararlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2018 Salı, 09:53

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen buluşmayı, Pamukkale Üniversitesinin ilk dönem mezunlarından olan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Meran yönetti.

Mezunlar; Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Denizli Temsilcisi Fatih Yaşa, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Gökhan Tekstil Makine Enerji Genel Şefi İlker Bitişyılmaz, Güçsan Enerji ortaklarından Oktay Zeybekoğlu ve Dentaş Kağıt Pazarlama Sorumlusu Rumeysa Öz de buluşmaya konuşmacı olarak katıldı.

“MESLEĞE SAYGI, İNSANA DEĞER”
Konuşmacıların kendi iş hayatlarındaki tecrübelerden yola çıkarak, başarılı olmanın yollarını paylaştıkları etkinlikte, Fatih Yaşa kariyer yolculuğunda başarılı olmak için, mesleğe saygı, insanlara değer verme, okulun dışında teknolojiye yönelik kendini geliştirme, işe farklı bakış ve iyi analizin yanında verilecek mühendislik hizmetinin değerinin altında yapılmaması gerektiğini anlattı.

“KENDİNİZE GÜVENİN”
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş da, başarılı olmanın sırrının öncelikli olarak kişinin kendisine güvenmesinden geçtiğini ifade etti. Taş, “Mühendislik alanında ilerlemek için odaya kapanmayın, gelişime açık olun, bir yabancı dili iyi bir şekilde öğrenin, özellikle de buhar ve iş güvenliği konusunda bilgili olun” dedi.

“YABANCI DİL ÖĞRENİN”
Henüz iki yıl önce Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan Rumeysa Öz ise başarı için, kişinin öncelikle ne istediğine karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Öz, “İş arama sürecinde mülakatlarda en az bir yabancı dili iyi bilmenin, iyi bir iş bulabilmek için zorunlu olduğunu gördüm. Bu nedenle de yaklaşık 1 yıl yurtdışında dil eğitimi aldıktan sonra daha başarılı olacağımı düşündüğüm pazarlama konusunda çalışmaya başladım” dedi.

“EKSİKLERİNİZİ TAMAMLAYIN”
İlker Bitişyılmaz da, Denizli’nin önde gelen tekstil firmalarından birinde üst kademelerde çalıştığını belirterek, “Bu noktada olabilmek için sürekli eksiklerimi tamamladım. Mesai saatleri dışında da kendimi geliştirebilmek için çalışmaya devam ettim” diye konuştu.

“ARAYAN DEĞİL, ARANILAN ELEMAN OLUN”
Oktay Zeybekoğlu, başarının, arayan değil aranan eleman olmaktan geçtiğini ifade ederek, “Kendinize güvenin, moralinizi yüksek tutun, asla pes etmeyin ve bir işi en temelden öğrenin” dedi.

Sunumların ardından, mezunlar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Etkinliğin sonunda Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83