REKLAMI GEÇ

PAÜ, MÜHJEO 2019’a Ev Sahipliği Yapıyor

PAÜ, MÜHJEO 2019’a Ev Sahipliği Yapıyor

Mühendislik Jeolojisi Derneğinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumu (MÜHJEO 2019), Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2019 Perşembe, 18:17

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Pamukkale Belediye Başkanı Av. Avni Örki, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel, jeoloji alanında çalışmalar yapan sempozyum katılımcısı akademisyenler, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, özel sektörden firma temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta açılış konuşmasının yapan PAÜ Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi ve sempozyumun düzenleme kurulu başkanlığını yapan Prof. Dr. Halil Kumsar yaptı.

Kumsar 3 gün devam edecek sempozyumda hangi konulara yer verileceği konusunda bilgilendirme yaparak yer bilimi alanında çalışma yapan araştırmacıları ağırlamaktan duyduğu memnuiyeti ifade etti. Ayrıca Prof. Dr. Kumsar, sempozyumdan elde edilecek sonuçların bilim camiasına ve yer bilimleri alanında çalışmalar gerçekleştiren kurum ve kuruluş ile özel sektör firmalarına faydalı olmasını diledi.

Açılış töreninin ikinci konuşmasını gerçekleştiren, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel yaptığı konuşmada mühendislik jeolojisinin doğa olaylarının bir riske dönüşmeden yönetilmesine katkı sağladığını hatırlatırken özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünyanın birçok bölgesinde büyük mühendislik yapılarının artmaya başladığını, bu sırada yer bilimleri alanındaki çalışmalarda eksiklikler olduğunun fark edildiğini söyledi.

Daha sonra konuşmasında Türkiye’de mühendislik jeolojisinin tarihi gelişimini anlatan Prof. Dr. Karagüzel, bu alanda ilk çalışmaların 1976 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) öncülüğünde Mühendislik Jeolojisi Türk Milli Komitesi’nin kurulması ile başlatıldığını söyledi. Prof. Dr. Karagüzel, dünyadaki gelişmelere paralel olarak yıllar içinde Türkiye’de ulaşım, çevre ve imar gibi alanlarda yapılan akademik çalışmaların sayısında artış yaşadığını sözlerine ekledi.

Açılışta konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, bu tür sempozyumların amaçlarından birinin akademik anlamda çalışma yapan araştırmacılar ile aynı sektörde faaliyet gösteren özel sektör firmaları ile kurum ve kuruluşları aynı platformda bir araya getirmek olduğunu hatırlatırken üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında tüm paydaşların iletişim içinde olacağı sempozyumun Pamukkale Üniversitesi, Denizli ve Türkiye’ye katkı sağlamasını diledi.

Üç gün boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde yerbilimleri mühendisliği alanında, özellikle mühendislik jeolojisi ve jeoteknik konularında yapılan araştırma ve uygulamalardan elde edilen bilimsel bulguların tartışılacağı sempozyum kapsamında 3 farklı salonda 18 oturum ile doğal afetler, su yapıları, tarihi yapıların korunması ve yenilenmesi, kaya ve zeminlerin mühendislik özellikleri ve jeotermal kaynaklar gibi konular alanında uzman yurt içi ve yurt dışından araştırmacıların katılımı ile ele alınacak. Sempozyum kapsamında ayrıca sözlü bildiriler ve poster sunumları da yer alacak.

Sempozyumun son gününde ise Kaklık Mağarası’na, Honaz Tüneli’ne ve Pamukkale travertenlerine teknik geziler yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı