REKLAMI GEÇ

PAÜ PARİS’TE

PAÜ PARİS’TE

Pamukkale Üniversitesi, Fransa Türkiye Büyükelçiliği ve Campus France (Fransız Yüksek Öğretimini Yurtdışında Tanıtma Ulusal Ajansı)  tarafından Paris’te düzenlenen “Türkiye Günü”ne katıldı. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2014 Salı, 11:58

Fransa’nın yükseköğrenim kurumlarına, üniversitelerine, Türkiye – Fransa üniversiteleri arası işbirliği temsilcileri ile ilgili ayrıntılı bilgi sunmayı amaçlayan “Türkiye Günü”, 19 Mayıs tarihinde Paris’te düzenlendi.

Fransa ile işbirliğini geliştirme arzusunda olan Türk eğitimciler için iyi bir fırsat olarak değerlendirilen etkinliğe, Pamukkale Üniversitesi’ni temsilen Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Sarıca ve Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurten Sarıca katıldı. 7 üniversite ve 3 özel kurumla ön görüşme ve Erasmus hazırlık toplantıları gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi temsilcileri, öğrenci ve öğretim üyesi hareketlilikleri dışında ikili işbirliği anlaşmalarına da kapı aralayan görüşmeler gerçekleştirdi.

“Türkiye Günü” toplantısına Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katıldı. Çetinsaya, Türkiye’nin yükseköğretim sistemi ve Türk öğrencilerin Avrupa’da hareketliliğini sağlayan Erasmus programının gelişimi hakkında bir sunum yaptı. Aynı zamanda, akademik işbirliği alanında en iyi uygulama yöntemlerinin ve örnek çalışmaların ele alındığı görüşmeler düzenlendi. Ayrıca iki ülkenin üniversite temsilcileri karşılıklı görüşmeler gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı