REKLAMI GEÇ

PAÜ Rektörü Bağ, mezun olduğu liseyi ziyaret etti

PAÜ Rektörü Bağ, mezun olduğu liseyi ziyaret etti

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 1985 yılında mezun olduğu Acıpayam İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti, 31 yıl sonra aynı sıraya oturdu. Rektör Bağ’a anlamlı ziyarette bir de sürpriz yapıldı, ilk ve ortaokul diplomaları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2016 Çarşamba, 13:53

Bir dizi incelemelerde bulunmak için Acıpayam’a giden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 1985 yılında mezun olduğu Acıpayam İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Acıpayam İmam Hatip Lisesi Müdürü Zafer Akkuş, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

denizli-pau-rektor-huseyin-bag-acipayam-ihl-de-1

Mezun olduğu okulun koridorlarını yıllar sonra gezen Rektör Prof. Dr. Bağ, sınıflara da girerek öğrencilerle sohbet etti, öğrencilik yıllarında kullandığı sıraya oturdu.

Okulun son sınıf öğrencilerinden Kübra Ertuğrul, Rektör Prof. Dr. Bağ’ın ziyareti ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Ertuğrul, “Prof. Dr. Hüseyin Bağ Acıpayam’ın yetiştirdiği başarılı insanlardan biridir. Başarıları ile biz gençlere ilham veriyor. Ancak Hüseyin Bağ’ın Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi için farklı bir önemi var. Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde okumuş ve bu okuldan mezun olmuş. Bizlere güzel yarınlara ulaşabileceğimiz hayalini kurduran somut bir örnektir. O da yıllar önce bu okulun koridorlarında dolaştı, arkadaşları ile şakalaştı, zorlu sınavlara hazırlandı, geleceğe dair hayaller kurdu. Bugün bize ilham olacak başarıları ile buraya döndü” dedi.

ANILARI TAZELENDİ
Ziyaretinde öğrencilik yıllarına gittiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, “Yıllar yılları kovalıyor, zaman su gibi akıyor. Dile kolay tam otuz bir yıl önce mezun olduğum okul olan Acıpayam İmam Hatip Lisesi’ndeyim. İlk şahsiyet hamurumun yoğurulduğu, pek çok acı tatlı hatıraların yaşandığı, ilim irfan yuvası, adap edep yuvası, usul erkan yuvası, dostluk ve kardeşlik yuvası okulum. Okumakla her zaman onur duyduğum güzel okulum Acıpayam İmam Hatip Lisesi’ndeyim şimdi. İmam hatip terbiyesi ve ideali ile okumuş ve ülkemizin çok seçkin bir üniversitesinin rektörü olarak aranızdayım. İçinizden biri bir imam hatipli rektörünüz hocanız olarak sizlere sesleniyorum. Azminizle, fedakar çalışmalarınızla bütün zorlukları aşarak başaramayacağınız hiçbir şey, ulaşamayacağınız hiçbir hizmet ve makam yoktur. Bu güzel okuldan aldığınız ilham ve idealizmle sizlere iyi bir örnek ve rol model olabiliyorsak en büyük mutluluğum ve sevincim bu olacaktır. Son çeyrek asırda ülke yönetimine damgasını vuran bu okullardan yetişen kadrolar geçmişin karanlık zihniyet ve tabularını yıkarak bu yüce milletin yönetimi ve kalkınmasında ümit ışığı olmaya devam edecektir. Milletin bağrından çıkmış imam hatip kadroları yaptıkları hizmetlerle bu milletin takdir ve teveccühüne mazhar olmaya devam edecektir. İşte bendeniz, hocanız, rektörünüz bu kutlu yolda bir işaret, bir ışık olabiliyorsak güzel okulumuzun siz öğrencilerinden de nice güzel gelecekler ve başarılı müjdeli haberler getireceğinize olan inancımızla hepinizin gözlerinden öper, Cenab-ı Allah’tan zihin açıklığı temennisi ile Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın” şeklinde konuştu.

denizli-pau-rektor-huseyin-bag-acipayam-ihl-de-2

Ziyaretin sonunda Okul Müdürü Zafer Akkuş, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a sürpriz yaparak ilk ve ortaokul diplomalarının takdim etti. Öğretmen ve öğrenciler günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı