REKLAMI GEÇ

PAÜ TEKİRDAĞ’IN ULAŞIMINI PLANLAYACAK

PAÜ TEKİRDAĞ’IN ULAŞIMINI PLANLAYACAK

Pamukkale Üniversitesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi “Toplu Taşıma Rehabilitasyonu Ortak Hizmet Projesi” kapsamında birlikte çalışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2014 Çarşamba, 09:44

6360 sayılı kanunun kabulüyle birlikte 31.03.2014 mahalli seçimleri sonrası Tekirdağ Belediyesinin Büyükşehir hüviyetine kavuşması ile belediyenin ulaşımla ilgili hizmet götürmesi gereken alan arttı. Toplu taşıma hizmetlerinin de daha geniş bir alanı kapsayacak şekilde yeniden düzenlenerek rehabilite edilmesi gerekliliği nedeniyle, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi ortak bir proje hazırladı. 

“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Rehabilitasyonu Ortak Hizmet Projesi” ile toplu taşıma problemlerinin belirlenmesi, yaşanan ve yaşanacak sorunların geri dönülmez hale gelmeden çözülmesi, mevcut hatların ve topyekûn toplu taşıma sisteminin yeniden yapılandırılması, çağdaş toplu taşıma planlaması çözüm ve önerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Zeki Gürcün proje için Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜ Mühendislik Fakültesi Ulaşım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Ceylan ve PAÜ Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Haldenbilen ile bir araya geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda, kısa vadede toplu taşıma sisteminin rehabilitasyonu ve stratejik öneriler konuşuldu.

‘Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu Sonuç Raporu’ hazırlanacak
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki tüm ilçelerde mevcut tüm toplu taşıma sistemi güzergâhlarının incelenip, varsa elektronik kartla yoksa yolculuk sayımları yapılarak yolculuk değerleri ve taleplerinin belirlenmesi, buna ek olarak mevcutta toplu taşıma imkanından yararlanamayan ve herhangi bir güzergahın üstünde bulunmayan mahallelerinde tespit edilmesi sonucunda farklı ulaşım sistemlerinin (kara, deniz, raylı sistem, kablolu sistem vb.) birbiri ile entegre olacağı ‘Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu Sonuç Raporu’ hazırlanacak.

Projenin tamamlanma süresi 6 ay sürecek
Konu ile ilgili bilgi veren Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Haldenbilen, “Hazırlanacak bu raporda, toplu taşıma hatlarına ait güzergâhların ve durak yerlerinin konumunun belirlenmesi, durak koşulları ve ara mesafeler, hat verimliliğinin ve etkinliğinin arttırılması, şehir içi hatlarla uzak ilçeler ve şehirlerarası hatlar arasında aktarma merkezi önerilerinin getirileceği toplu taşıma sisteminin kurumsal yapılanması, türler arası entegrasyonu, taksi araç sayıları ile durak yerleri ve farklılık gösteren bilet ücretlerinin ekonomik analizleri yapılarak disipline edilmesi için ülkemizdeki ve yurtdışındaki mevcut uygulamaların analizi yapılarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma sistemi için karşılaştırılmalı öneriler hazırlanacaktır. Çalışma alanı sınırları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları olup; bu bölgenin kısa ve orta vadede oluşan ve oluşabilecek Büyükşehir toplu taşıma sistemi sorunlarını çözebilecek yaklaşımların ve projelerin üretilmesi sağlanacaktır. Ayrıca Büyükşehir sınırları ölçeğinde ileride yapılacak olan Tekirdağ Ulaşım Ana Planı Revizyonu işinde güncellenmek suretiyle kullanılabilmesine imkan sağlayacaktır. Projenin tamamlanma süresi 6 ay olarak planlanmıştır” dedi.

Ayrıca bu çalışmalara paralel olarak; Pamukkale Üniversitesi’yle yapılan “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi genelinde trafik düzenleme ve sirkülasyon projeleri ile yol ve kavşak ön projelerinin hazırlanması ortak hizmet projesi” protokolü çerçevesinde; kısa vadede mevcut yolağı altyapısının standartlarının iyileştirilmesi ve daha verimli kullanımının sağlanması, yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, ulaşım maliyetlerinin azaltılması, ulaşımın çevreye olan olumsuz etkilerinin azaltılarak çevrenin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlanması, trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların azaltılması, yaya yolculuklarının koşullarının iyileştirilmesi, bölgede daha güvenli ve konforlu yolculuklar için dolaşımın sağlanması hedeflenmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı