REKLAMI GEÇ

PAÜ Tıp öğrencileri YÖK düzenlemesine tepkili

PAÜ Tıp öğrencileri YÖK düzenlemesine tepkili

YÖK’ün “ünvirsetilerin Türkçe eğitim veren bölümlerinde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı açılamayacağı” kararına öğrenciler de tepkili. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’nde 2015-2016 döneminde birinci sınıfa devam edecek öğrenciler, uygulamanın kontenjanı artıracağını, bunun da eğitimin niteliğini düşüreceğini belirterek, karara tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2015 Çarşamba, 14:17

Tıp Fakültesi öğrencileri, PAÜ’nün 75 öğrenci talebine karşılık YÖK’ün 180 kontenjan açıkladığını, hazırlıktan gelen 114 öğrenciye eklenecek 180 yeni kontenjanla birinci sınıftaki sayının 294’e yükseleceğini, fiziki koşullar elvermeyeceğinden eğitimde kalitenin düşmesinden kaygı duyduklarını dile getirdi.

denizli-pau-halkci-saglik-toplulugu-ic-2

Bu yıl hazırlık okuyan ve önümüzdeki dönem 1. sınıfa başlayacak olan Fırat Ok, plansız ve hazırlıksız arttırılan kontenjanlarla ne yeni gelecek öğrencilerin ne de kendilerinin istedikleri eğitimi alamayacağını söyledi. Ok, “Hastaların gönül rahatlığıyla emanet edildiği hekimler olarak mezun olmak istiyoruz. Nitelik eğitimin her alanında çok önemli. Konu insan sağlığı ise daha da önemli. Okulumuzun şartlarını ve taleplerini göz önünde bulundurmadan kontenjan arttıran YÖK Başkanı’na soruyoruz: Siz çocuğunuzu 300 kişi ile eğitim alan bir hekime emanet eder misiniz?” dedi.

denizli-pau-halkci-saglik-toplulugu-ic-1

30 ÖĞRENCİYE BİR KADAVRA
Halkçı Sağlık Topluluğu Başkanı ve PAÜ Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Nazlı Çetin ise, kontenjanların açıklanmasının ardından imza kampanyası başlattıklarını bildirdi. Çetin, “Öğrencilerin ve hocaların fikirlerinin dikkate alınmadığı, fakülte yönetiminin söz hakkının olmadığı kararlar sonucu tıp eğitimi tartışılır hale geldi. Uzun zamandır birçok üniversitede ciddi sıkıntılara sebep olan hesapsız kontenjan artışları sonucu geçen yıldan hazırlık okuyan öğrencilerle birlikte 1. sınıfların mevcudu 300 olacak. Tıp eğitiminin en önemli yanı da laboratuvar ve klinik uygulamalarıdır. Anatomi laboratuvarında 30 öğrenciye bir kadavra, 3 öğrenciye bir mikroskop düşerse buradan başarı beklenebilir mi? Kontenjan sayıları fakültemizdeki hoca sayısı ile orantılı olarak artmadığı için zaman zaman bazı uygulamaları asistanlar ile yapmak zorunda kalıyorduk. 300 kişi ile bu uygulamaların yapılıp yapılmayacağı bile tartılışır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı