REKLAMI GEÇ

PAÜ yüz yüze eğitime hazırlanıyor

PAÜ yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Pamukkale Üniversitesi uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime hazırlanıyor. Koronavirüs komisyonu toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi, sağlıklı bir eğitim dönemi için alınan ve alınması gereken kurallar masaya yatırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2021 Salı, 10:33

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Çiçek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, dekanlar, idari yöneticiler ve akademisyenler katıldı.

Yüz yüze eğitimin başlayacağı yeni eğitim öğretim yılı öncesi düzenlenen koronavirüs komisyonu toplantısı, kampüs içinde, akademik ve idari birimlerde alınması planlanan tedbirler ile ilgili Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Sarı’nın gerçekleştirdiği sunum ile başladı.

Doç. Dr. Sarı, her binanın özelliklerine göre hazırlık yapıldığını belirterek, binalarda pandemi kurallarına uyum kontrollerinin Kovid-19 mücadelesinde görev yapan hekim ve hemşireler tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti. Bina girişlerinde öğrencilerin aşı, PCR ve HES kodu kontrollerinin yapılacağını anlatan Doç. Dr. Sarı, pozitif vaka çıktığında neler yapılması gerektiği, eğitimin nasıl devam edeceğinin detaylarını verdi. Doç. Dr. Sarı, yüz yüze derslerde, laboratuvarda ve bina içlerinde maske zorunluluğu olduğunu da kaydetti.

KUTLUHAN: PANDEMİ İLE MÜCADELENİN BİR SAVAŞ RUHU İLE YAPILMALI

Toplantıda konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutluhan, pandemi ile mücadelenin bir savaş ruhu ile yapılabilmesi için el birliği olması gerektiğini vurguladı.

Kutluhan, “Gerekli tedbirleri alarak elimizden geleni yapacağız. Her binadan sorumlu olan hocalarımız o binanın dekanı ve yöneticileri ile irtibatlı olacak. Korkuya kapılmayalım, yüz yüze derslerde maskeli şartı var. Öğrenciler de maske takacak. Amfiler de derslerde kullanılsın. Ders saatlerinin süresi önemli olup, yoğunluğu olan fakülteler derslerini farklı saatlerde yapılmalıdır. Yine öğle arası süreleri de farklı saatlerde olmalı. Burada esnek bir ders saati uygulaması getirmeliyiz. Dersler arasında da aralar verilmeli, 30 ile 45 dakika ders işlenmeli ve dersliğin havalandırmasına dikkat etmeliyiz. Sürdürülebilirlik esas olduğunu unutmamalıyız. Eksiklikler varsa bir anca önce giderilmesi için planlamalarımızı yapalım. Topyekûn idari ve akademik birim personelleri ve birimleri ile kampüs içi kapalı/açık tüm sosyal alanlarda gerekli tedbirler alınmalı, muhtemel aksaklıklarda anlık durum bildirimi ile gerekenler yapılmalıdır” dedi.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise, karantinaya alınması gereken kişiler için yurt kullanılması durumunda kapasiteyi artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını, üniversite ile iş birliği ve diyalog içinde olduklarını kaydetti.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 7 Eylül 2021, 10:55

Rektör’ün konuşması ilginç. İcra koltuğunun başında oturuyor ama yapılması gerekenleri anlatıyor. Yapılacakları değil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı