REKLAMI GEÇ

PAÜ’de 9. Uluslararası Hafta Başladı

PAÜ’de 9. Uluslararası Hafta Başladı

Pamukkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Hafta, PAÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen açılış toplantısı ile başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2019 Çarşamba, 10:52

Yirmi farklı ülkeden gelen 75 yabancı öğretim üyesi ve idari üniversite personelinin yer aldığı açılış toplantısına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Osman Çiftçi ve PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar ile PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel ve Prof. Dr. Hacer Simay Karaalp Orhan çalışanları ile PAÜ akademisyenleri katıldı.


Pamukkale Üniversitesi ve PAÜ Hastanelerinin tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından, konuşmasında Pamukkale Üniversitesinin sağlık turizmine verilen öneme değinen Doç. Dr. Zeha Yakar, yakın zamanda hizmete açılacak olan PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile yurt içi ve yurt dışından hastalara sağlık hizmeti verileceğini belirtti. Her yıl PAÜ’nün dünyanın farklı ülkeleri ile gerçekleştirdiği ikili anlaşmaların bu yıl 956 ikili anlaşmaya ulaştığını belirten Doç. Dr. Yakar, bu rakamların yükselişte olmasının PAÜ’nün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.


Arnavutluk, Cezayir, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Ukrayna, Hırvatistan, gibi yirmi bir ülkeden yaklaşık 80 katılımcının bulunduğu, bu yıl PAÜ’de dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Hafta; PAÜ ULİK tarafından hazırlanan yerleşke içi ve Denizli genelinde yapılacak teknik ve turistik ziyaretler ve sosyal aktiviteler eşliğinde devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı