REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Bilim Haftası

PAÜ’de Bilim Haftası

24 Ekime kadar sürecek PAÜ Bilim Haftası’nda, fakülte ve yüksekokul panellerinin, ‘Ben kimim?’ sunumları ve konuk bilim insanlarının güncel konulardaki söyleşilerinin yanı sıra, poster sunumlar da yer alıyor. Hafta boyunca lise son sınıf öğrencileri üniversiteyi gezecek, bilimsel atmosferi, üniversite ortamını tanıma fırsatı bulacak.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2008 Pazartesi, 00:00

Pamukkale Üniversitesi Bilim Haftası başladı. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ’de gerçekleştirilen çalışmaları, hedeflerini anlattı, bilim haftasının önemini ortaya koydu. Rektör Ardıç, “Bilim Haftası’nın temel amacı; birbirimizi görmek, değişik bölümlerin elindeki olanakları görüp kıskanmak, bunların sonucunda yeni projeler, yeni istekler, yeni hayaller, yeni ortaklıklar oluşturmak. Bu arada ortaya çıkan görsel şölenden Denizli’nin başarılı lise son sınıf gençlerini etkilemek için de yararlanmak istiyoruz. Biliyorsunuz Denizli ÖSS’de her zaman başarılı sonuçlar alan bir ildir. Sergimizi gezmeye gelecek lise son sınıf öğrencileri hem bölümleri tanıyacak, hem de üniversitemiz hakkında genel bir fikir edineceklerdir. Ne kadar çok başarılı öğrenciyi üniversitemize çekebilirsek, eğitim ortamımızın kalitesi o kadar yüksek olacaktır.

Bütün bu yapmaya çalıştığımız uygulamalar, mekanizmalar hepsi yeni şeyler, üniversitemizde ilk defa yapılıyor” dedi.< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın konuşmasından sonra “Üretkenlik Ödülleri” verildi. Dereceye giren bölüm ve anabilim dallarının başkanları, başarı belgelerini aldı.

Üretkenlik ödülleri verilen bilim dalları şunlar:

Sağlık Bilimleri

“En Üretken Anabilim Dalı” Kategorisi Birincilik Ödülü: Patoloji Anabilim Dalı

“En Üretken Anabilim Dalı” Kategorisi İkincilik Ödülü: Radyoloji Anabilim Dalı

“En Üretken Anabilim Dalı” Kategorisi Üçüncüsü: Biyokimya Anabilim Dalı

Sosyal Bilimler

“En Üretken Bölüm” Kategorisi Birincilik Ödülü: Eğitim Bilimleri Bölümü

“En Üretken Bölüm” Kategorisi İkincilik Ödülü: Türkçe Eğitimi Bölümü

“En Üretken Bölüm” Kategorisi Üçüncülük Ödülü: Maliye Bölümü

Fen Bilimleri

“En Üretken Bölüm” Kategorisi Birincilik Ödülü: Kimya Bölümü

“En Üretken Bölüm” Kategorisi İkincilik Ödülü: Biyoloji Bölümü

“En Üretken Bölüm” Kategorisi Üçüncülük Ödülü: Fizik Bölümü

Mühendislik Bilimleri

“En Üretken Bölüm” Kategorisi Birincilik Ödülü: Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü

“En Üretken Bölüm” Kategorisi İkincilik Ödülü: İnşaat Mühendisliği Bölümü

“En Üretken Bölüm” Kategorisi Üçüncülük Ödülü: Çevre Mühendisliği Bölümü

Törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, giriş katındaki bilimsel posterlerin yer aldığı alanı birlikte gezdi. Bölümler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulların yaptıkları bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öğleden sonra ise Eğitim Fakültesi’nin “Türk eğitim sisteminin değerlendirmesi” konulu paneli, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun “Sporcularda spor yaralanmaları ve rehabilitasyonu” paneli ile 6 fakültenin dekan/dekan yardımcılarının sunum yaptığı “Ben kimim?” fakülte sunumları gerçekleştirildi. PAÜ Bilim Haftası 24 Ekim 2008 tarihine kadar sürecek. Bir bilim üssü olan PAÜ’deki etkinliklere, dileyen herkes katılabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı