REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Cumhuriyet coşkusu

PAÜ’de Cumhuriyet coşkusu

Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıldönümünü, PAÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nda coşkulu bir biçimde kutladı.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2009 Pazartesi, 17:39

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Ekrem Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, ADD Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, akademik ve idari personel ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Cumhuriyetimizin 86. yıldönümü dolayısıyla süslü nutuklardan ziyade günün anlamına yakışan kutlamalar yapılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu;
“Cumhuriyet Bayramı, çok farklı bir bayram. Türkiye Cumhuriyeti’nin anlamı sadece bir yönetim sistemi değil, toplumumuzun dönüştüğü büyük bir devrimin simgesi. Atalarımız toplumumuzu değiştirmek için birçok alanda devrimler yaptılar. Bunları kitaplardan okudukları için değil, dış ülkelerden aldıkları tavsiyelere göre davrandıkları için değil; yüzyıllardır yaşadığımız acılara ve deneyimlere çare olsun diye, gelecek neslin o acıları tekrar yaşamaması için yaptılar. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür vatandaşları olarak önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onunla aynı idealleri paylaşan insanları saygıyla anıyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından konuk sanatçı Deniz Çevik, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Renkli görüntülere sahne olan baloda, davetliler ellerinde Türk bayraklarıyla şarkılara eşlik ettiler. Gecede Vals’ten Tango’ya kadar birçok değişik dansla davetliler hem Atatürk’ü andılar hem de Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü kutladılar.

Gecenin ilgi çeken ve büyük alkış alan kişi ise Kuva-i Milliye kıyafetiyle Atatürk’ü canlandıran gençti. Atatürk’ü canlandıran genç, balo yapılan alana gelerek protokol ve davetlilerle tokalaşırken, herkes kendini adeta zaman tünelinde hissetti. Deniz Semerci önderliğinde sahneye çıkan PAHOY Halk Oyunları ekibi, sergiledikleri performansla davetlilerden tam not alırlarken, Atatürk siluetinin perdede yansıması da davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Gece, Onuncu Yıl Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı