REKLAMI GEÇ

PAÜ’DE DEV ORGANİZASYON

PAÜ’DE DEV ORGANİZASYON

7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları, 15-19 Mayıs tarihleri arasında, Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nde yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2010 Cumartesi, 17:38

Bu yıl PAÜ (Pamukkale Üniversitesi) ev sahipliğinde 15-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları öncesinde, PAÜ Sosyal Tesislerde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Oyunlar Genel Koordinatörü ve PAÜ Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Emre Erol, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu katıldı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen 7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları’nın önemini anlattı. Vali Erkmen, “Valilik, belediye, üniversite ve ilgili kurumların düzenlenen organizasyonu başarıyla tamamlayacağına inanıyorum” dedi ve Spor Oyunları’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında, ilimizde yapılacak olmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, üzerlerine düşeni yaptıklarını hatırlattı. Zeybekci, “Dikkat çekici olan nokta uluslararası organizasyonlarda Denizli’nin giderek daha ön plana çıkması; kültür ve spor merkezi olma yolunda ilerlemesi” dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Spor Oyunları’nı, PAÜ ev sahipliğinde yapmak için talip olduğumuzda, Üniversite Sporları Federasyonu’nun bu büyük organizasyonu başarıyla yapıp yapamayacakları konusunda tereddütlü olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi’nin desteklerinden cesaret aldık, Federasyon organizasyonun Denizli’de yapılmasına karar verdi. Üniversite olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası organizasyona imza attık. Spor Oyunları’na yaklaşık 3 bin sporcu katılacak. Beraber çalışabilme yeteneğimizle çok sayıda uluslararası organizasyonu Denizli’ye kazandırabileceğimiz inanıyorum. Kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Oyunlar Genel Koordinatörü ve PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Emre Erol, bu yıl Spor Oyunları’nda ilkleri hedeflediklerini belirtti. Bu çerçevede bu yıl oyunlar tarihinde ilk kez “shuttle bus” sistemiyle, Denizli Belediyesi’nin katkılarıyla, Belediye otobüsleri ile sporcular spor alanlarından eğlence alanlarına rahatça ulaştırılacak. Bugüne kadar kimlik olarak kullanılabilen akreditasyon kartları ile bu yıl ilk kez öğrenciler ulaşım, giriş-çıkış ve yemek hizmetlerini de tek kartla alabilecek. Oyunlara katılma ön şartının üniversite öğrencisi olunmasını önemli bir faktör olarak gören Prof. Dr. Erol, oyunlar hakkında bilgi verdi.

Erol, “Denizli’de 7.’si düzenlenen KOÇFEST Üniversite Spor Oyunları; 2009 yılında Koç Holding ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile yapılan sponsorluk anlaşmasıyla başlamıştır. Her yıl düzenlenen Üniversite Oyunları’nın ismi “KOÇFEST ÜNİVERSİTE SPOR OYUNLARI” olarak değiştirilmiştir. 2010 yılında, daha çok sporcu ve öğrencinin katılımını sağlamak amacıyla festivalde bazı değişiklikler yapılarak; ferdi müsabakalarda uygulanan iki kademeli yarışmalar yerine tüm üniversite takımlarının yer aldığı finallerin yapılmasına karar verilmiştir. Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 7. KOÇFEST Üniversite Spor Oyunları Organizasyonu’nda; Atletizm, Basketbol, Cimnastik, Futsal, Hentbol, Su topu, Voleybol ve Yüzme branşları yer almaktadır. Bu müsabaka ve etkinliklerde 100 organizasyon görevlisi, 500 gönüllü öğrenci, 250 hakem ve 95 Üniversiteden yaklaşık 3500 sporcu katılacak. KOÇFEST 2010 etkinlikleri çerçevesinde Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi’ndeki çeşitli aktiviteler gerçekleştirilerek eğlenceli bir ortam sunulacaktır. 17 Mayıs’ta PAÜ Konser alanında Dj Suat ATEŞDAĞLI ve MANGA gençlerle buluşacaktır. Festival kapsamında çeşitli gösteriler ile sürpriz yarışmalar düzenlenerek hediyeler dağıtılacaktır. Ayrıca Koç Holding’in organize ettiği eğlence ve konserlerle festival havasında geçen oyunlar “D Spor” kanalından da canlı yayınlanacaktır. Oyunların aynı zamanda bahar şenliği ile birlikte yapılması yerleşkesinde ayrı bir coşku oluşturacaktır. Sporun ve eğlencenin buluştuğu bu etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için Pamukkale Üniversitesi’nin bir üyesi olarak onur ve gurur duyuyorum. Bu oyunların gerçekleşmesinde her türlü desteği ve işbirliğini sunan Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve bağlı kurumlara teşekkür ederim. Oyunların Denizli’ye kazandırılmasında büyük emeği geçen rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’a teşekkür eder, şükranlarımı sunarım”.

Yapılan konuşmalar ve basınla sohbetin ardından birlikte fotoğraf çektirildi. Denizli Valisi Yavuz ERKMEN ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Devlet Sanatçısı ve Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapılan, Türk Tarihi’nin son bin yılını anlatan ve bir yıl boyunca Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi’nde sergilenecek olan heykelleri yerinde inceledi. Yaklaşık 50 eserin yer aldığı sergi hakkında bilgi alan Vali Yavuz Erkmen, gezinin ardından yerleşkeden ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı