REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi

PAÜ’de Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi

Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen “Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi” projesi etkinlikleri tamamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2020 Pazartesi, 16:00

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Bertan, TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi’ projesi ile ilgili bilgi verdi.

Kültürel mirasın erken yaşlarda aktarılmasının, mevcut varlıkların bozulmasının ve yok olmasının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Bertan, “Projenin amacı, doğal ve kültürel varlıkların öneminin daha erken anlaşılmasını ve bireylerin bu varlıklara olan bağlılık ve saygılarını artırmak. Proje kapsamında vurgulanan doğal ve kültürel mirasın önemi, sınıf öğretmeni olarak görev yapan katılımcılara, aktif öğrenmeye dayalı yöntemler kullanılarak aktarıldı” dedi.

Doğal ve Kültürel Miras Eğitimi Projesi’nin 5 boyutta oluşturulduğunu anlatan Bertan, “Beş ana hedefimiz; uygulamalı yöntemle anlamlı öğrenmeyi sağlayarak doğal ve kültürel miras hakkındaki bilginin daha kalıcı olmasını sağlamak, katılımcılara disiplinlerarası bakış açısı kazandırmak, doğal ve kültürel miras aracılığıyla katılımcıların bakış açılarını olumlu yönde geliştirmek, katılımcıların bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konusunda özgüvenini geliştirmek ve katılımcıların girişimcilik ve bireysel yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlamaktır” dedi.

Proje kapsamında sınıf öğretmenlerine yönelik saha çalışmaları da düzenlendiğini belirten Bertanş, “Pamukkale, Karahayıt, Hierapolis Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Buldan, Akhan Kervansarayı, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Kaklık Mağarası ve Güney Şelalesi’ne düzenlenen uygulama gezileri ile öğretmenlerin aktif olarak rol aldığı yöresel yemek yapımı ve geleneksel el sanatları atölyeleri gerçekleştirildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı