REKLAMI GEÇ

PAÜ’de dopdulu bir hafta

PAÜ’de dopdulu bir hafta

Pamukkale Üniversitesi 2009-2010 Akademik Yılı’na başlar başlamaz yine birbiri ardına bilimsel ve sanatsal etkinliklere sahne oluyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2009 Pazartesi, 16:32

Pamukkale Üniversitesi’nde, PAÜ Tıp Fakültesi’ne başlayan öğrencilere geleneksel olarak yapılan beyaz önlük giydirme töreni ile başlayan haftanın ilk gününde, doktor adaylarının heyecanı vardı. Tıp Fakültesi 1. sınıfa başlayan 69 öğrenci, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde beyaz önlüklerini giyerek mesleki eğitime ilk adımı attılar. Öğrenciler, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yeni akademik yılın açılış töreni ise 6 Ekim’de yapılacak. Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın onur konuğu olarak katılacağı akademik yıl açılış töreni, saat 10:00’da Kongre Kültür Merkezi’nde akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Akademik yılın ilk dersini “Yer Adları ve Nüfus Meselesi” konusuyla Prof. Dr. İlber Ortaylı verecek.

Akademik açılışın hemen ertesi günü, Pamukkale Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Sempozyumu (BAKEA) yine PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde başlayacak. Üç gün sürecek sempozyumda, batı kültüründe ve edebiyatında kahramanlık ile ideoloji temalarının ve bu temaların çağdaş edebiyat biçimlerini nasıl etkilediğinin tartışılması amaçlanıyor. Kahramanlık ve ideoloji kavramları; edebiyat ve kültür araştırmaları, psikanaliz ve edebiyat, felsefe ve edebiyat/edebiyat felsefesi, ideoloji ve edebiyat/edebiyat ideolojisi, medya ve edebiyat, tarih ve edebiyat/edebiyat tarihi çerçevesinde tartışılacak sempozyum, İngiliz, Amerikan, Fransız ve Alman dili ve edebiyatı bölümlerinden araştırmacıların katılımına açık olacak.

Bu yıl ikincisi yapılacak olan, Rekabet Ekonomisi ve Politikası Sempozyumu-2, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda 9 Ekim 2009 Cuma günü başlayacak ve iki gün sürecek. Değerlendirme kurulu üyeliklerinde başta Rekabet Kurumu ve Pamukkale Üniversitesi olmak üzere, ODTÜ, Boğaziçi, Bilgi, Sabancı, Başkent, İzmir Ekonomi Üniversiteleri’nden öğretim üyelerinin bulunduğu sempozyumda, yerli ve yabancı akademisyenler güncel konularda sunumlar yapacak.

Haftanın yorgunluğu PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde Cuma akşamı saat 20:00’de gerçekleşecek Kerem Görsev konseriyle atılacak. Caz müziğinin sevilen eserlerini seslendirecek olan Kerem Görsev’e Kağan Yılmaz ve Ferit Odman eşlik edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı