REKLAMI GEÇ

PAÜ’de edebiyat konuşulacak

PAÜ’de edebiyat konuşulacak

Türkiye’nin önde gelen edebiyatçıları, PAÜ/PEN Türkiye Edebiyat Buluşmaları kapsamında, PAÜ’de söyleşilere katılacak, kitaplarını imzalayacak.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2010 Çarşamba, 17:37

Pamukkale Üniversitesi kültür sanat alanında Denizli’nin ihtiyacına yanıt vermeyi sürdürüyor. 2007 yılından beri düzenli olarak devam eden konser sezonunun yanı sıra, bu yıl Edebiyat Buluşmaları planlandı. Pamukkale Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen yazar, şair ve eleştirmenlerini, Denizli halkı, üniversite personel ve öğrencileri ile aynı platformda buluşturacak. PEN Yazarlar Derneği ve PAÜ işbirliğiyle, DESAV’ın katkılarıyla düzenlenen Edebiyat Buluşmaları programı çerçevesinde, 12 edebiyatçı kentimize gelecek. PAÜ/PEN Edebiyat Buluşmaları her Perşembe (son program hariç) saat 15.30’da, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak, söyleşilerin ardından edebiyatçılar kitaplarını imzalayacak. Yazarların özgeçmişi ve programın içeriği ile olası değişiklikler www.pamukkale.edu.tr adresinde ana sayfada etkinlikler ve duyurular bölümünden izlenebilecek.

“Denizlilileri bekliyoruz”
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, etkinliklerin Denizli’deki kültür sanat hayatına hareket kazandıracağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Ardıç, “Üniversitemizde sosyal, kültürel, sanatsal etkinlik sayıları arttığı gibi, içerik açısından da takdir toplayan, örnek alınan programlara imza atıldı. Konser sezonu ile müzik alanında çok iyi bir ivme yakaladık, Uluslararası Sanat Kolonisi ile resim ve heykel alanında yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getirerek sinerji yarattık. Kampus içerisindeki Metin Yurdanur Heykel Sergisi ile Denizlilileri, özellikle gençlerimizi plastik sanatlarla tanıştırmış olduk. Söyleşilerin, sohbetlerin yanı sıra edebiyatçılarımızın imza günlerinin yapılacak olması hepimiz için fırsat olacak. Tüm Denizlileri, 15 günde bir yapılacak söyleşilere katılmaya davet ediyorum. Öğrencilerimizin ise sadece diploma sahibi bireyler değil; kültür ve sanat alanında donanımlı, özgüveni yüksek bireyler olması için bu programlara katılacağını, sevdikleri yazarlarla tanışma imkanını değerlendireceklerini, yeni bilgiler ve kitaplarla tanışacaklarını umuyorum” dedi.

“Umutlarımız tazeleniyor”
Pen Türkiye Merkezi Başkanı Ünlü Yazar İnci Aral, “Üniversite, yalnızca bilgi ve meslek edindirmeyi değil, düşünceyi, kendi başına karar verebilme yetenek ve cesaretini geliştiren çağdaş bir kurum olmalıdır. Sanatla, edebiyatla, kültürle beslenmeyen öğretim, insanı eksik, kuru ve içi boş bırakır. Oysa Türkiye’nin iyi eğitilmiş, çok yönlü, yaratıcı insanlara çok ihtiyacı var. Öğretim ve eğitimin bir bütün olduğuna inanan Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Türkiye’nin yazarlarını, dil ustalarını şanslı öğrencileriyle buluşturma davetine sevgiyle katılmaktayız. Düşünce ufku açık, okuyan araştıran, toplumuna sorumlu, geleceğimize her alanda katkıda bulunacak gençler yetiştirmeye özen gösteren bir üniversiteyle bir dizi ortak etkinlikte yer almak umutlarımızı tazeliyor. Birlikte geçireceğimiz saatlerin hepimiz için yararlı ve mutluluk verici olmasını dilerim” dedi.

İlk konuk Yazar Adnan Binyazar
Edebiyat Buluşmaları’nın ilk konuğu, Yazar Adnan Binyazar olacak. Binyazar’ın kendi kitabıyla aynı adı taşıyan “Masalını Yitiren Dev” konulu söyleşisi, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 7 Ekim 2010 Perşembe günü saat 15.30’da başlayacak. Yazar, söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayacak. Edebiyat Buluşmaları’nda, son program hariç, tüm etkinlikler 15.30’da başlayacak ve ardından imza günleri düzenlenecek. Konuyla ilgili olarak, Pamukkale Üniversitesi ile iletişim, 296 20 35 numaralı telefon, 296 23 33 numaralı faks, www.pamukkale.edu.tr internet adresi ya da oergenc@pau.edu.tr mail adresi aracılığıyla kurulabilecek.

Paü /Pen Edebiyat Buluşmaları Programı şöyle:
7 Ekim 2010 Adnan Binyazar
21 Ekim 2010 Semih Gümüş / Ömer Türkeş
11 Kasım 2010 Feyza Hepçilingirler / Mehmet Zaman Saçlıoğlu
25 Kasım 2010 İnci Aral / Sezer Ateş Ayvaz
9 Aralık 2010 Füruzan
23 Aralık 2010 Haydar Ergülen / Ayten Mutlu
3 Ocak 2011 Cemil Kavukçu / Özcan Karabulut

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı