REKLAMI GEÇ

PAÜ’de enerji israfının önüne geçildi

PAÜ’de enerji israfının önüne geçildi

Enerji verimliliği konusunda çalışmalar başlatan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Kınıklı Merkez Yerleşkesinde bünyesinde yer altından geçen ve binaların ısınmasında kullanılan kızgın su hatlarında kaçak tespit çalışması gerçekleştirdi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2021 Cumartesi, 13:36

Enerji verimliliği ve enerji israfının önüne geçmek için çalışmalar başlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kınıklı Merkez Yerleşkesinde bulunan ısı merkezinin kızgın su kazanlarının verimini artırmak ve enerji kaybını en aza indirmek için bina bağlantı noktalarındaki kızgın su hatlarında kaçak tespitlerinin yapılması talimatını verdi. Bu kapsamda, PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından, yerleşke içerisinde bina bağlantı noktalarında termal kameralar ile zemin taramaları gerçekleştirildi. Yapılan taramalar sonucu ısı farkı görülen noktalarda, olası su kaçaklarının giderilmesi için, kazı çalışmaları yapıldı.

REKTÖR KUTLUHAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Yapılan zemin etüdü sonucunda kaçak olabileceği düşünülen, eğitim fakültesine giden kızgın su hattındaki kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yetkililerden bilgi aldı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Yerleşkemiz içinde ısı merkezimiz tarafından ısıtılan suyun borular vasıtası ile fakültelerimize ulaşırken ısı kaybının en aza indirilmiş olması doğalgaz sarfiyatımızı düşürecek ve ısı kazanlarımızdan en yüksek verimi almamızı sağlayacak. Bu kapsamda binalarımıza iletilen suların ısı kayıplarını en aza indirmek için farklı noktalarda tetkikler yapıyoruz. Gerek duyulan noktalarda da yapılan kazılar ile bu ısı kayıplarının önüne geçilmesi için gerekli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere enerji verimliliği konusu bizler için son derece önemli bir konu. Bu noktada Üniversite Yönetimi olarak, Üniversitemizden alanlarında yetkin öğretim üyelerimiz ile sürekli istişareler içindeyiz. Pamukkale Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile öncü olma gayreti içindeyiz. Umuyorum bu alanda yaptığımız çalışmalar başta ilimiz olmak üzere tüm ülkemizde enerjinin verimli kullanılması ve milli ekonomimize katkılar sağlaması adına farkındalık oluşturur.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı