REKLAMI GEÇ

PAÜ’de online sınav esnasında site çöktü

PAÜ’de online sınav esnasında site çöktü

Pamukkale Üniversitesi’nde bugün ilk online sınav yapıldı. Sistemde baştan beri yaşanan sorunlar sınav sırasında da ortaya çıktı, sistem çöktü öğrenciler mağdur oldu. Yaşanan sorunların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ ilginç bir gerekçe ortaya attı, “Siber saldırı var” dedi. Rektörün bu cevabı kullanıcılar tarafından alaya alındı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2020 Pazartesi, 14:00

Koronavirüs kapmasında alınan tedbirlerden biri de üniversitelerin kapatılması oldu. Pamukkale Üniversitesi 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim sistemine geçti. Ancak uzaktan eğitiminin ilk gününden itibaren sistem bir türlü isteneni veremedi, çöktü.

Uzaktan eğitim konusunda bir türlü istediğini alamayan PAÜ öğrencileri bugün ilk online sınavlarına katıldı, ancak yine aynı sorun yaşandı. Sınav sırasında sistem çöktü, öğrenciler mağdur oldu.

Öğrenciler sistem sorunlarıyla boğuşurken, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ twitter üzerinden ilginç bir açıklama yaptı, “Sevgili öğrencilerimiz, sabahtan beri sistemimize siber saldırı var. Ulakbim raporuna göre 3 milyonun üzerinde trafik oluşmuş. Ulakbim ve servis sağlayıcısı çözüm üretmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Rektör Bağ’ın bu açıklaması sosyal medyada tam anlamıyla alay konusu oldu.

Online sınav süresiyle ilgili daha önce twitter üzerinden kaygılarını dile getiren öğrenciler, online sınavda yaşanan sıkıntı üzerine yeniden twitterda gündem oluşturdular. Öğrenciler “Pamukkale Üniversitesi, bir kere şaşırt be ! Yine sınav saatinde sistem çöktü” diyerek tepki gösterdiler.

Rektör Bağ bir başka paylaşımında da yapılamayan sınavlar için dekanların, müdürlerin ve bölüm başkanlarının çözüm üreteceklerini duyurdu.

Yorumlar

tuna   -  Bağlantı 1 Haziran 2020, 11:44

hırsızın hiç mi şuçu yok birader ? siber saldırı yapıp bedavadan kopya çekip geçmeye çalışan öğrenciler çok masum değil mi

Bakış Açısı   -  Bağlantı 4 Mayıs 2020, 22:12

2. Rektörden sonra gelen rektör öyle akademik idari personel politikası izledi ki bu üniversite imkanı yok ADAM olmaz.

376   -  Bağlantı 4 Mayıs 2020, 21:44

Senin biletlerden bulaşmasın Sevgili Kazım sende dikkat et:)

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 4 Mayıs 2020, 14:26

Sisteme Kovid-19 bulaşmış dikkatli olun sayın öğrenciler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı