REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Türk dünyası konferansı

PAÜ’de Türk dünyası konferansı

PAÜ’de “Türk Dünyası ve Avrasya Yazarlar Birliği” konferansı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2018 Pazar, 16:07

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu’nun birlikte düzenlediği “Türklük Bilimi İncelemeleri”nin 13.sü olan “Türk Dünyası ve Avrasya Yazarlar Birliği” adlı konferans Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Konferans, başta Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Konferansı sunmak üzere davet edilen Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Bengü Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Yakup Ömeroğlu, Avrasya Yazarlar Birliği’nin 12 yıllık hizmetleri arasında Bengü Yayıncılık’ın önemli bir yer tuttuğundan bahsetti.

Dr. Öğr. Üyesi Ömeroğlu, günümüz Türk lehçeleri ve edebiyatları alanına eserlerimiz ile olan katkılarımızın Avrasya Yazarlar Birliği’ni güçlendireceğini, gençlerin özellikle Türk lehçelerinden yapacakları aktarmalarla Kardeş Kalemler dergisine yazı gönderebileceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca “Türk Dünyası Yazarları ve Dergileri Ağı Kalemdaş”, “Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi” etkinliklerinin de her geçen gün daha fazla katılımcı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Konferansın son bölümünde Ömeroğlu, öğretim elemanları ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı