REKLAMI GEÇ

PAÜ’DE ULUSAL BÜRO YÖNETİMİ KONGRESİ

PAÜ’DE ULUSAL BÜRO YÖNETİMİ KONGRESİ

Pamukkale Üniversitesi, “13. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi”ne ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2014 Perşembe, 16:59

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen kongrenin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Baro Başkanı Müjdat İlhan, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Pamukkale Üniversitesi Korosu’nun verdiği mini konser ve Honaz MYO öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile tören devam etti.

Panelin açılış konuşmasında yöneticinin başarılı olmasında büro yönetimi ve yönetici asistanlığının önemli bir rolü olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Yönetici asistanının yabancı dil bilmesi, yönetim şeklinden anlaması, kurumun misyon ve vizyonunu düşünerek hareket etmesi ve son olarak ta sekreterlik yapması gerekiyor. Bu gerçekten zor bir iştir. Üniversitemizde bu yönde alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından eğitimler verilmekte ve geleceğin yönetici asistanları yetiştirilmektedir” dedi.

İSTİHDAMIN YÜZDE 5’İNİ OLUŞTURUYOR
Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, “Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı oldukça önemli bir alan. İstihdamın yaklaşık yüzde 5’ini oluşturuyor. Her sene 14 bin öğrenci mezun oluyor. Gelecekte daha yüksek ücretlerle iş bulabilmek ve ekonomiyi canlandırmak adına yönetici asistanlarının uzmanlaşması gerekiyor. Bunu yapamadığımız zaman sekreterliği sadece telefon bağlamak olarak gören kişilerin bu işi yapmasına razı olacağız demektir” diye konuştu.

denizli-pau-buro-yoneticileri-sempozyumu-ic

Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz oturum başkanlığı yaptığı Panelde, Unilever Holding Direktör Asistanı Filiz Yurttaşer, Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan panelist olarak yer aldılar.

 Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tarafından kongreye katkı sağlayan kişilere plaket verdi.  Prof. Dr. Oğuz Karadeniz  ise panel sonunda panelistlere şilt takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı