PAÜ’de yüzlerce bilim insanının katıldığı kongre başladı

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen uluslararası katılımlı “11. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongresi” başladı.
/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2012 Perşembe, 08:45
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Keskin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Özoğul ile yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerin bilim insanları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan Yerel Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. A.Çevik Tufan, böyle önemli bir organizasyonu PAÜ çatısı altında yapmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
İki yılda bir yapılan kongrenin 11.sini gerçekleştirmek üzere Pamukkale Üniversitesi’nde olduklarını belirten Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Özoğul, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi ; “Günümüzde dijital teknoloji bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmıştır, ancak yoğun bilgi akışı bilgi kirliliğini de birlikte getirmektedir. Kongrelerimizin, Histolog ve Embriyologların bilgiyi tartışmalarına ve doğruya ulaşmalarına önemli katkısı olmaktadır. Hedefimiz mesleki çalışmayı, düşünce üretimini, etik ve dayanışmayı, meslektaşlarımız arasında iletişim ve eşgüdümü sağlayarak, değişen Dünyada Atatürk’ün gösterdiği bilim yolunda dinlenmemek üzere ilerlemektir. Bu kongrenin, bizleri hedeflerimiz doğrultusunda biraz daha ileriye götüreceğine olan inancımız sonsuzdur.”
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Keskin ise, ülkenin farklı bölgelerinden değerli bilim insanlarını ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtirken, bilim dünyasına yararlı bir kongre temennisinde bulundu.
Açılış konuşmasının ardından PAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri mini bir konser verdi.
Kongrenin açılış konferansını PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek verdi. Şimşek, “Lykos Vadisi’nde Antik Dönemde Tıp” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
16-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak etkinlikte sistemler, gelişim biyolojisi, üreme ve gamet biyolojisi, kök hücreler, hücresel tedavi ve rejeneratif tıp, güncel biyomedikal yaklaşımlar ve deneysel teknikler, hücre ve doku hasarı ile histoloji ve embriyolojide bilimsel yaklaşımlar ve eğitim konu başlıklarında bilimsel sunumlar gerçekleşecek. Kongrede 20 davetli konferans, 35 sözlü bildiri, 231 poster bildirisi ile toplam 286 bilimsel çalışma özeti sunulacak.