REKLAMI GEÇ

PAÜ’den 8 bin 500 öğrenci mezun oldu

PAÜ’den 8 bin 500 öğrenci mezun oldu

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ), 2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılında 8 bin 500 öğrenci mezun oldu. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2014 – 2015 Akademik Yılı Genel Mezuniyet Töreni’nde, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından dereceyle mezun olan 60 öğrenci kep giydi. Törene 16 aylık oğlu ile katılan Uğur Pala ise ilgi odağı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2015 Perşembe, 13:57

PAÜ 2014-2015 Akademik Yılı Genel Mezuniyet Töreni’ne, CHP Milletvekili Kazım Arslan, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı ile akademisyenler, öğrenciler ve mezun olan öğrencilerin anne ve babaları katıldı.

denizli-pau-genel-mezuniyet-toreni-ic-5
DİDİK DİDİK ARANLADILAR
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Genel Mezuniyet Töreni’ne katılan davetliler, girişte özel güvenlik görevlileri tarafından arandı. Önce, elektronik güvenlik kabininden geçen davetlilerin çantaları da aranarak içeri alındı.

KONSER VE EĞLENCE PROGRAMI İPTAL EDİLDİ
9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı ile 3 günlük Ulasal yas ilan edilmesi nedeniyle, PAÜ Genel Mezuniyet Töreni Genel Mezuniyet Töreni programında değişiklik yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, öğrencilerin hazırlamış olduğu konser ve halk oyunları gösterileri iptal edildi.

denizli-pau-genel-mezuniyet-toreni-ic-1

“BU ÜLKE SİZİNLE GÜÇLENECEK”
PAÜ Genel Mezuniyet Töreni’nde öğrencilere seslenen Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum itibariyle hep tehlike altında olduğunu dikkat çekerek, “Bu geçmişte de böyle olmuştur şimdide böyle. Dikkat ederseniz gelişme Ülkelerin gözü Türkiye’nin üzerindedir. Ve hep tehdit oluşturmaktadır. Ve bugün savaşlar bilim ve teknoloji ile olmaktadır. Türkiye’nin de güçlenmesi bilim ve teknoloji ile olacaktır. Türkiye’yi güçlendirecek olanlar da siz mezunlarımızsınız” dedi.

denizli-pau-genel-mezuniyet-toreni-ic-3
“GELECEĞİMİZ SİZLERSİNİZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise “Aynı yıllarda kurulan üniversiteler arasında farkını gösteren ve ön önemli nitelikli eğitimi ile adını duyuran Pamukkale Üniversitesi’nde aldığınız eğitim ve öğretimle bugün mezun oluyorsunuz. Ancak, asıl sorumluluk ve göreviniz bugünden sonra başlıyor. Çağımız bilim ve teknoloji çağı. Geleceğimizi emanet ettiğimiz siz gençler. Gece gündüz çalışarak Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaksınız. Geleceğimiz siz gençlersiniz” diye konuştu.

denizli-pau-genel-mezuniyet-toreni-ic-2
REKTÖR MERKEZİ VE YEREL İDARECİLERE SESLENDİ
Dünya üniversitesi olma yönünde ilerleyen Pamukkale Üniversitesi’nin acilen 2 ve 3. Kampüse ihtiyacı olduğunu yenileyen Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, merkezi ve yerel idarecilere seslendiği konuşmasında, “PAÜ, 50 bin öğrencisi, 5 bin akademik personeli ile dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyor. Üniversiteler arasında sıralamamızı yükseltmemiz için öncelikle laboratuar ve gelişmiş bir kütüphaneye ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Üniversiteler bilgi üreten, araştıran eğitim kurumlarıdır. Ayrıca, PAÜ ailesi her geçen yıl büyüyor. O nedenle 2. Ve 3. Kampüslere ihtiyacımız var” dedi.

denizli-pau-genel-mezuniyet-toreni-ic
60 ÖĞRENCİ KEP GİYDİ
2014-2015 akademik yılında Pamukkale Üniversitesi’nden 8 bin 500 öğrenci mezun oldu. Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ise kep giyen 60 öğrenci, öğrenim gördükleri fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından dereceyle mezun olmanın gururunu yaşattılar.

denizli-pau-genel-mezuniyet-toreni-ic-4
16 AYLIK OĞLU İLE KATILDI
Acıpayam Meslek Yüksekokulu Finans, Bankacılık ve Maliye Programı’ndan 3.’lükle mezun olan Uğur Pala, kep giyme törenine 16 aylık oğlu Afer Enes Pala ile geldi. Diplomasını da oğlu ile birlikte alan Pala, oğlu için de sarı-kırmızı cüppe hazırlatmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı