REKLAMI GEÇ

PAÜ’den Almanya’ya teknik gezi

PAÜ’den Almanya’ya teknik gezi

PAÜ Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan 12 kişilik grup, Almanya’ya yaptıkları teknik gezide, Almanya’nın sanayisini inceleme fırsatı buldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2008 Pazartesi, 00:00

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan 12 kişilik bir grup, her yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya’ya teknik ve kültürel bir gezi gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Cemal Meran başkanlığında 07-14 Haziran 2008 tarihleri arasında Almanya’nın Regensburg şehrine gerçekleştirilen gezi esnasında, kentte bulunan Krones Şişeleme Makineleri İmalatı Fabrikası, Marktoberdorf’ta bulunan Fendt Traktör Fabrikası, Münih’te bulunan BMW Ar-Ge Merkezi ziyaret edildi. Ayrıca kardeş üniversite FH-Regensburg Makine Mühendisliği Bölümü’nün Termodinamik, Biomekanik ve Robotik Laboratuvarları gezilerek çeşitli deneyler yapıldı. Teknik kısmın yanında Regensburg, Nürnberg ve Münih illerine de kültürel geziler düzenlendi.

FH-Regensburg’un Pamukkale Üniversitesi’nin kardeş üniversitesi olması nedeniyle buraya gezi planladıklarını belirten Doç. Dr. Cemal Meran, gezinin Almanya kısmının organizasyonunun, kardeş üniversite öğretim üyelerinden Prof. < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Ulf Gollub ve Prof. Dr. Wofram Wörner tarafından çok iyi bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gezi sırasında Doç. Dr. Cemal Meran, Erasmus programı kapsamında “Paslanmaz çeliklerin sürtünme karıştırma kaynağı” ve Yrd. Doç. Dr. Tezcan Şekercioğlu ise “Yapıştırma ile birleştirilmiş bağlantıların darbeli yüklenmesi” konularında Regensburg’da bulunan öğrenci ve öğretim üyelerine birer sunum gerçekleştirdi.

Her yıl, PAÜ’nün Almanya’daki kardeş üniversitesi FH-Regensburg’dan belli sayıda öğrenci ve öğretim üyesi ile Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanları, Denizli sanayisinde ortak çalışmalar yapıyor.

Bu yıl, Ekim ayı ortasında 20’yi aşkın Alman öğrenci, artan petrol fiyatlarına bir alternatif olarak “Elektrikle çalışan otomobil”, “Plastik atıkların geri kazanımı” ve “Alternatif enerji kaynakları” konularında Denizli sanayisinde çalışmalar yapacak. Doç. Dr. Meran, çalışmaların Pamukkale Üniversitesi’nin organizasyonunda olacağını ve Denizli Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin projelere destek ve katılımlarını beklediklerini belirtti.

Resim 1: Ziyaret Edilen FH-Regensburg Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Werner Britten ve Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler

Resim 2: Ziyaret Edilen Münih’te bulunan BMW Ar-Ge Merkezi

Resim 3: Ziyaret Edilen Münih’te bulunan Büyük Alman Müzesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı