REKLAMI GEÇ

PAÜ’den bölgeye katkı sunacak protokol

PAÜ’den bölgeye katkı sunacak protokol

Üniversite-sanayi iş birliği konusunda projelerine devam eden Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bu projelere bir yenisini daha ekleyerek GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin ile GESİFED’e üye firmaların yapacakları Ar-Ge faaliyetlerinde iş birliğine yönelik bir protokol imzaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2021 Salı, 14:29

PAÜ, üniversite-sanayi iş birliği alanında yürüttüğü somut çalışmalara bir yenisini ekledi. Farklı meslek odaları ve derneklerle staj ve ikili iş birlikleri alanlarında protokoller imzalayan PAÜ Yönetimi, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ile “Araştırma Destek Protokolü” imzaladı.

Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ve GESİFED Yönetim Kurulu üyeleri katılırken, PAÜ ile GESİFED arasındaki Araştırma Destek Protokolü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin tarafından imzalandı.

Denizli, Muğla, Aydın illerini kapsayan TR-32 bölgesinde iş dünyası derneklerinin bir araya gelmesi ile kurulan GESİFED üyesi firmaların yapacağı Ar-Ge çalışmalardaki gerekli analizler PAÜ İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTAM) bünyesinde yapılmasına olanak sağlayan protokol kapsamında PAÜ Öğretim Üyeleri de bu firmalarda bulunan cihazları bilimsel çalışmalarında kullanabilecek. Bu firmalar, aynı zamanda bilimsel ve teknik çalışmalarına ait işlemlerde Üniversite kütüphanesindeki yayınlardan ve kütüphane imkânlarından faydalanabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı