REKLAMI GEÇ

PAÜ’den uluslararası atak

PAÜ’den uluslararası atak

Pamukkale Üniversitesi, Kanada Memorial Üniversitesi ve Ontario Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü ile protokol imzalanması kararı aldı. İmzalanacak protokol ile PAÜ iki üniversite ile öğrenci-öğretim üyesi değişimi yapabilecek ve araştırma projelerinde işbirliğine gidebilecek.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2009 Cuma, 17:41

Bugüne kadar biri 3’lü anlaşma olmak üzere toplam 5 üniversite ile uluslararası protokol imzalayan ve uluslararası işbirliğine giden Pamukkale Üniversitesi, yeni anlaşmalara imza atmaya hazırlanıyor. PAÜ bu çerçevede, Kanadalı bilim insanlarını ağırladı. Ontario Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Ron Bordessa, Memorial Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Wade Bowers’ın da aralarında bulunduğu 15 öğretim üyesinin yer aldığı Kanada Delegasyonu, İstanbul’da küresel ısınma ile ilgili düzenlenen bilimsel toplantıya katıldı, ardından kentimize geldi.
Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve konuk bilim insanları, rektörlük toplantı salonunda bir araya geldi. Kanada Delegasyonu üyelerine Denizli’yi, Pamukkale Üniversitesi’ni anlatan tanıtım filmleri gösterildi, günün anısına hediyeler sunuldu. Konuk Rektör Prof. Bordessa ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bowers, PAÜ ile işbirliğine girmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, öğrenci-öğretim üyesi değişimi ve araştırma projeleri konularında işbirliği öngören taslak protokol metni üzerinde konuşuldu. Konuk rektör ve rektör yardımcıları, taslak protokolü kendi üniversitelerinde görüşeceklerini, senatolarının onaylaması halinde protokolün imzalanacağını belirtti.
PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Halil KUMSAR, ziyaret hakkında şunları söyledi:
“Kanada Memorial Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Wade Bowers aynı zamanda Kanada Ontario Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ron Bordessa ve beraberinde yaklaşık on beş kişilik ekip bugün ilimizdeydi. Bu çerçevede üniversitemizi ziyaret ettiler. Üniversitemiz öğretim üyelerinin mevcut ikili iş birlikleri çerçevesinde de her iki üniversite ile Pamukkale Üniversitesi’nin genel olarak bir sözleşme imzalaması söz konusu” dedi.
Bu protokol kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nin diğer fakültelerindeki bölümlerin, yine Kanada’daki üniversitelerle karşılıklı iş birliği yapmasının söz konusu olduğunu belirten Kumsar, “Bu çerçevede hem araştırma hem akademik personel değişimi hem de öğrenci değişimleri yapacağız. Bugün bu protokol metinlerini beraber gözden geçirdik. Kendileri tekrar üniversite senatolarında gözden geçirecekler. Sonraki aşamada ikili protokol imzalanacak. Kendileri Denizli ve Pamukkale Üniversitesi’ni beğendiklerini belirttiler. İlimizdeki antik kentleri gezdiler. Pamukkale Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olması yönünde önemli bir adım daha atmış olduk. Memorial Üniversitesi olan Protokolü Ekim ayında imzalayacağız. Büyük bir ihtimalle Ontorio Üniversitesi’ne biz bir karşı ziyaret yaptığımızda bu üniversite ile ortak protokolü orada imzalayacağız” diye konuştu.
Vizyonunu “Uluslararası Araştırma Üniversitesi” olarak belirleyen Pamukkale Üniversitesi, bugüne kadar biri 3’lü anlaşma olmak üzere, toplam 5 üniversite ile uluslararası anlaşma sağladı. Bu çerçevede öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri gerçekleştiriliyor. İmzalanan protokoller gereği üniversiteler araştırma geliştirme ve eğitim alanlarında bilgi alışverişinde bulunuyor.
PAÜ’nün protokol ve sözleşme imzaladığı üniversiteler:
1. Torino Politenik Üniversitesi ve Salento Üniversitesi, İtalya 11 Temmuz 2008
2. Regensburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Almanya 30 Haziran 2008
3. Fukuoka Üniversitesi, Japonya 21 Mayıs 2009
4. Ulusal Andong Üniversitesi, Kore 1 Ekim 2008

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı