REKLAMI GEÇ

PAÜ’LÜ AYVAZ GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ ALDI

PAÜ’LÜ AYVAZ GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ ALDI

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı çerçevesinde PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz, genç bilim insanı ödülünü aldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2011 Pazartesi, 15:43

Akademi’nin, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal bilim alanlarında ülkemize yetkin bir araştırıcı kuşağı kazandırmak amacıyla 2001 yılında uygulamaya koyduğu Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) Ödüllerinin 2011 yılı sahipleri belli oldu.

Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tamer Ayvaz, 3 yıllık dönemde alanında yaptığı çalışmalardan dolayı bu ödüle layık görüldü. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen törende bu yıl 23 genç bilimci GEBİP Ödülü ile desteklendi.

TÜBA-GEBİP’de, tüm bilim alanlarından, 37 yaş altındaki, bağımsız araştırmacı olarak kendi araştırma grubunu kurarak öğrencilerini yetiştirme çabasında olan, bilimsel araştırmalarıyla öne çıkmış ve üstün liyakat esasına göre seçilmiş genç bilim insanları, üç yıl süreyle destekleniyor. Genç bilim insanlarını TÜBA bünyesinde iyi örneklerle eğitip özendirerek geleceğin Genç Akademisini oluşturmayı ve bu akademinin Avrupa Genç Bilim Akademileri ile entegrasyonunu hedefleyen program kapsamında bugüne kadar 268 ve halen 66 genç bilimci yararlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı