REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü öğrenci yürütmeyi durdurma aldı

PAÜ’lü öğrenci yürütmeyi durdurma aldı

Pamukkale Üniversitesi’nin YÖK’ü protesto eylemi nedeniyle 1 ay uzaklaştırma cezası verdiği Tıp Fakültesi Öğrencisi S.Ç’nin “cezanın kayıt dönemine denk getirilmesi” nedeniyle açtığı yürütmeyi durdurma davasına jet karar çıktı. İdari mahkeme öğrenciyi haklı buldu.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2012 Pazartesi, 13:45

Pamukkale Üniversitesi’nde geçen yıl YÖK protestosuna katılan bir Tıp Fakültesi öğrencisi için üniversite disiplin kurulu, geçtiğimiz ay bir karar alıp, 1 aylık uzaklaştırma vermişti. Ancak verilen 1 ay uzaklaştırma cezasından ziyade, cezanın uygulama tarihi konuyu gazete manşetine taşımıştı. Tıp Fakültesi’nin kayıt dönemine denk getirilen 1 aylık uzaklaştırma nedeniyle öğrenci S.Ç. kaydını yaptıramayacağından, okulu bir yıl uzayacaktı.

Bu nedenle Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan duruma el koymuş ve öğrenci için yürütmeyi durdurma istemiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme jet bir kararla, öğrenciyi haklı buldu. Yürütmeyi durdurdu. S.Ç, PAÜ bu kararı üst mahkemeye taşımaz ise, Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptırabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı